И водно оръдие в отцепения район около „Васил Левски“ заради фенския протест

0

Стотици полицаи и жандармеристи отцепиха района около Националния стадион „Васил Левски“, където от 17 ч. Е планиран протест на запалянковци от столицата и от провинцията срещу ръководството на футболната ни централа. 1600 служители на МВР са мобилизирани да гарантират реда преди и по време на евроквалификацията България – Унгария от 19 ч. Мачът се играе пред празни трибуни заради напрежението около него.

Пред националния стадион има паркирано и водно оръдиe.

Футболни фенове започнаха да се събират около Националния стадион „Васил Левски“ за предстоящия протест срещу ръководството на футболната централа от 17:00 часа.

Около 16:15 часа беше затворен булевард „Евлоги Георгиев“ на Орлов мост в към улица „Гурко“, като се пропускат само автобусите на градския транспорт. Движението в другата посока все още е разрешено.

Преди това подобно ограничение беше поставено и пред главния вход на Националния стадион „Васил Левски“ по улица „Гурко“ към сградата на Министерството на младежта и спорта. Униформените оформиха буферна зона до улица „Любен Каравелов“, където феновете имат разрешение да се съберат за протестното си мероприятие. Служителите на реда разполагат и водно оръдие.

Униформените са оформили периметър около Националния стадион от Орлов мост, край паметника на съветската армия и в Борисовата градина.

“Чак провокации не очакваме“, увери пред журналисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов за организирания тази вечер протест на футболни фенове по време на срещата България -Унгария. 

“Разговаряли сме с част от ръководителите на футболните фенове. Мисля, че няма да се стигне до ескалация на напрежението. Все пак сме взели необходимите мерки“, посочи министърът. Той увери, че МВР е създало необходимата организация за охраната на обществения ред, действайки по предварителна процедура. 

На бул. „Гурко“ има заграждения в посока към стадиона

 На бул. "Гурко" има заграждения в посока към стадиона

Протестът на футболните фенове, които изразяват недоволството срещу ръководството на футболния съюз, се организира в социалните мрежи и е насрочен за 17:00 часа в пространството около стадиона. 

Очакват се футболни запалянковци и от други градове на страната. 

“Предварително се извинявам на гражданите и гостите на столицата за неудобството, което ще изпитат, но все пак ние сме длъжни да опазим обществения ред”, подчерта още министър Калин Стоянов преди участието си в заседанието на парламентарната Комисия по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.