Неизвестен мъж заверил пълномощно от името на Брендо

0

Евелин Банев-Брендо не е ходил лично при кмета — на село Тлачене, Врачанско, за да му издадат пълномощно на името на адвокат Силвия Найденова, каквато информация се появи преди дни. Това каза за „Галерия“ криминалист, който от години се занимава с делата на наркобоса. Двама неизвестни засега мъже са посетили през пролетта кметът на с. Тлачене – Тошко Сашов, като са носили личната карта на Брендо. С нея кметът е издал документа, но не е разбрал, че става дума за „кокаиновия крал“ защото името не му говорело нищо.

Сашов вече е бил разследван за документна измама, но се отървал с глоба от 1000 лв. Той беше обвинен, че през 2019г. е съставил официален документ с нотариални заверки на  подписите в пълномощно, в което удостоверил неверни обстоятелства.

В действителност под лисите върху документа не били положени от посочените в него лица от село Добролево.

Предстои да бъде направена експертиза на подписа на Брендо, за да се разбере със сигурност дали той е човекът, явил се в селцето. Банев има куп фалшиви документи, с които пътува по света, но в случая е бил представен истински документ за самоличност, защото той иска да изтърпи присъдите, които има в Италия и Румъния в България. Това не е странно, защото на родна земя Брендо се ползва с високи протекции.

Когато беше задържан у нас, той така и не беше предаден на италианските власти, където трябва да излежи присъда за международен наркотрафик и беше оставен да избяга. Неочаквано преди 2 г. гръмна новината, че Банев е задържан от властите в Украйна, които също отказаха той да бъде екстрадиран. Във вилното селище в Святошински район, където живеел под наем на 15 км от Киев, българинът беше спипан да отглежда марихуана, но се оказа, че вече официално е украински гражданин. Благодарение на това, той избегна екстрадицията, защото според местните закони като украински гражданин не може да бъде екстрадиран за престъпления в други страни. Така нашенецът изкара само 15 дни в килията след ареста му в Киев с обвинение, че е част от група за пране на пари и разпространение на наркотици в ЕС. Брендо беше пуснат под гаранция и както обикновено, мина в нелегалност, а според местните служби се е укривал някъде на територията на Украйна. Според български криминалисти, това е ставало в западната част на страната, където той имал авери.

Брендо успя да изчезне от Украйна дни преди началото на войната през март 2022 г. Според запознати той се е укрил в Турция, където се намира и в момента, твърдят ченгета. Освен в Италия, наркобосът има влезли в сила присъди и в Румъния и България, които какоаиновия крал иска да бъдат обединени у нас.

Адвокатът му е внесъл в Софийския градски съд искане от негово име, но магистратите са отказали да образуват дело. Причините били, че не получили документи за присъдите от Италия и Румъния и че наркобосът не се явява лично в съда, както е по закон.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.