Релето от „Наглите“ краде брутално коли, правейки се на таксиметров шофьор

0

Закопчаният с него апаш Митко Турчина е разследван за отвличането на милионерския син Адриан Златков

Даниел Димитров – Данчо Релето от бандата за отвличания „Наглите“ онагледи прочутата „прашасала“ реплика на Бойко Борисов по отношение на съда от времето му като главен секетар на МВР – „ние ги хващаме, те ги пускат“, след като преди дни беше арестуван в София с крадена кола за трети път през последните 8 месеца. Поредното задържане на Релето се състоя в нощта на 5 срещу 6 ноември в рамките на специализирана полицейска операция срещу автоджамбазите в цяла София, при която беше закопчан и друг знаков бандит – Димитър Симеонов – Турчина.

Данчо Релето е бил арестуван заедно с Турчина и с още двама мъже в хале, намиращо се в района на складовете в квартал „Илиянци“, докато разфасова откраднат от него два часа по-рано автомобил „Тойота“ CHR. Японското возило на стойност около 60 000 лв. е било задигнато пред жилищен блок в „Дружба“, а автомобилът веднага е бил откаран от Димитров и Митко Турчина в нелегален автосервиз, за да бъде разфасован и продаден на части.
Полицаите, дебнещи банда автокрадци, умишлено се забивали малко с нахлуването в сервиза, за да спипат Релето, Турчина и съратниците им в момент, в който разглобяват откраднатата кола. В множество случаи заловени с чужда кола апаши се измъкват без присъда с оправданието, че са искали само да се повозят, а не да откраднат чуждата собственост.

Третото задържане на Релето от „Наглите“

с крадена кола от началото на 2023 г. повдига множество неудобни въпроси към магистратите от Софийския районен съд, които на два пъти от месец април насам пускат на свобода опасния престъпник и то само 72 часа след задържането му.
Даниел Димитров, който трябваше да излежи в затвора 18-годишна присъда заради участие във всичките 13 отвличания на „Наглите“, но през януари 2022 г. беше пуснат от съда 3 години по-рано, беше закопчан в началото на април т.г. отново с крадена „Тойота“ в депо в столичния кв. „Надежда“, водещ се неофициална собственост на братя Лебешковски, също подсъдими като част от бандата за отвличания „Наглите“. Въпреки безспорните улики, че Релето е задигнал собственоръчно тойотата, магистратите от Софийския районен съд го пуснаха

на свобода под гаранция от 3000 лева,

а прокуратурата така и не протестира мярката му за неотклонение.
В края на месец юли Даниел Димитров отново се оказа с белезници на ръцете – арестуваха го заедно с апашите Главата и Софиянеца в депо за разфасоване и в компанията на два откраднати автомобила. Магистратите от Софийския районен съд обаче отново прецениха, че Данчо Релето не е опасен за обществото и го пуснаха под парична гаранция, този път завишена на 5000 лв.
„Надявам се, че парите за рушвети на съдии на Данчо Релето вече са свършили и този път магистратите ще го оставят за постоянно зад решетките. Точно на такива като него трябва да се поставят гривни за постоянно наблюдение, а вместо това бандит с километрично досие неизменно е пускан да се разхожда на свобода след поредно извършено престъпление. Днес краде коли, а

утре отново ще започне да отвлича хора!“,

не скри възмущението си от благоразположението на съдиите към Данчо Релето столичен криминалист, участвал в акциите по залавянето на рецидивиста от бандата за похищения „Наглите“.
Според думите му, Данчо Релето е инвестирал своя пай от прибраните откупи от жертвите на „Наглите“ в софтуерни машини за разбиване защитата на японски автомобили от марките „Тойота“, „Лексус“ и „Нисан“ и е участвал в кражбите на пад 50 возила само от началото на 2023 г. За да прикрива дейността си на автоапаш, Релето станал таксиметров шофьор и с таксито си обикалял по нощите из софийските квартали, возейки поне един свой съучастник.
„Релето включва таксиметровия апарат и когато бъде спрян за проверка, обяснява, че вози клиент. Всъщност „клиента“ е негов съучастник. Когато набележи кола за крадене,

Данчо Релето паркира таксито си наблизо

и разбива защитата на автомобила. Тогава съучастникът му се качва в запалената кола, която се откарва в някое депо. По наши данни групата около Данчо Релето разполага с поне 10 халета, в които мигновено се разфасоват откраднатите автомобили“, описва пред „Уикенд” в подробности престъпната схема на Даниел Димитров столичен криминалист.
С името на арестувания заедно с Данчо Релето друг популярен автоапаш Димитър Симеонов – Турчина, пък се свързват множество кражби на джипове от марката „Рейндж Ровър“ и лимузини „Мерцедес“. Митко Турчина многократно е бил задържан с крадени возила, а през 2019 г. в негова автоморга в „Малинова долина“ бяха открити няколко обявени за издирване беемвета. Твърди се, че Митко Турчина също е бил част от бандата за отвличания „Наглите“, като първоначално е подсигурявал крадени джипове, с които терористите са похищавали жертвите си.
През есента на 2017 г. Турчина беше разследван като

съпричастен към отвличането на Адриан Златков,

сина на автотърговеца Тони Златков, който прекара 11 дни в плен, преди баща му да плати 500 000 евро откуп за живота му. Турчина обаче така и не беше задържан и обвинен от прокуратурата за жестокото престъпление.
„Преди 15 години Митко Турчина беше част от бандата автокрадци около покойния Иван Пайнавелов – Сапата, Прокопи Прокопиев – Културиста и Данчо Релето. За разлика от останалите членове на „Наглите“ обаче той не е участвал пряко в отвличанията, а се е придържал към основния си престъпен занаят – кражби на автомобили“, припомнят биографията на мастития автокрадец столични криминалисти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.