Жоро Шопа брои $1 милион за два часовника

0

Георги Семерджиев се покри след екшъна в Испания

Един от най-потайните обитатели на подземния свят – Георги Семерджиев – Жоро Шопа, неотдавна закопал точно 1 милион долара за два изключителни часовника от марките „Вашерон Константин” и „Франк Мюлер”, докладва източник на „Уикенд“ от обкръжението на крими героя. Соченият за дясна ръка на биг боса Евелин Банев – Брендо тополовградчанин дълго време се беше покрил – още от драмите в Барселона през март 2019-а, когато в рамките на една седмица бе арестуван тъкмо два пъти от испанските ченгета.

След като бурята се разминала, Шопа се прибрал в България и предпочел да движи доста ниско под радара на спецслужбите, още повече, че неговият бос Брендо още се издирва от Интерпол, макар половин София да е наясно, че си е в България. Само преди дни Шопа внезапно изплувал на повърхността, за да пръсне 1 милиона американски долара за двете произведения на часовникарското изкуство.
Дилърът на цъкащите бижута е известен на софийската бохема тарикат с къща в „Бояна“, който е единственият доставчик на хипер скъпи часовници за нашенския елит – светъл или сенчест. От въпросния бизнесмен пазаруват както политици, така и престъпници, категоричен е информаторът на „Уикенд“. Причината е, че при него цената на часовник с редовни документи е поне 20% по-ниска от официалната в магазина. Така часовник за 100 000 евро, например, може да се купи за около 80.
Източник от високите етажи на МВР разкри любопитен детайл около задържането на Семерджиев в къщата му в Кабрера де Мар край Барселона. Испанските ченгета, дошли да арестуват нашенеца, се натъкнали на впечатляваща колекция от луксозни швейцарски часовници и дизайнерски бижута – мъжки и дамски, заключени в сейф. Полицаите описвали около 2 часа скъпоценностите на Семерджиев, които имали автентични документи за произход. „Часовниците са на обща сума около 2 милиона евро – става въпрос за уникални модели на „Юбло”, „Картие”, „Вашерон Константин”, „Аудемар Пиаже”, „Зенит”, „Юлис Нардин” и други реномирани марки.


Жоро Шопа се прочу сред масовата публика през 2014 г., когато преживя покушение.
След стрелбата в МВР се спряха на няколко основни версии за нападението. Една от тях е, че хората, участвали в отвличането на дъщерята на Брендо – Лара, похитена на 5 март 2013-а, стоят и зад атентата. Така си остана неизвестен килърът, изстрелял 4 куршума по Георги Семерджиев, от които само един успял да го улучи. Нападателят го причакал пред столичния хотел „Хемус”, близо до „Сити център”. В района Жоро Шопа има офис. Според собствения му разказ пред разследващите около 1 часа след полунощ слязъл от лъскавата си кола, когато нападателят открил стрелба в гръб. След като се обърнал, успял да види мъж, непознат за него. Шопа не успял да избяга от куршумите и един от тях го улучил в плешката и излязъл отпред през рамото. Оловото минало на сантиметър от сърцето.
След като му била оказана първа помощ в „Пирогов“, Шопа се подписал и си тръгнал от болницата с уговорката да ходи на прегледи, за да се следи заздравяването на раната му. Семерджиев, който няма официални крими регистрации, разкрил още пред полицаите, че не е бил заплашван, нито пък предупреден, че му се готви покушение. Според източници на МВР Шопа бил прострелян заради пиянска свада в заведение, където той бил на рожден ден. Различната версия, която също проверяват тогава разследващите, е че Шопа е станал жертва на приятелски огън.


Жоро Шопа има отявлена страст и към скъпите коли. В гаража му са паркирани „Порше Панамера”, чийто тунинг струва над 100 000 лева. Семерджиев се движи и с бял джип „Рейндж Роувър”. Преди време възмутени граждани от централния софийски квартал „Лозенец” заснеха поршето му, паркирано на забранено място, което пречело на пешеходците да преминават.
Името на Жоро Шопа се свързва и с първата българка, позирала в оригинала на „Плейбой” – Соня Васи. Клюката носи, че двамата дълго време делели едно легло.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.