Мигранти се биха в бежанския център в Харманли, сириец наръган с нож

0

Сириец пострада след сбиване в бежанския център в Харманли. Пострадалият е без опасност за живота, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Снощи в 22.10 часа в управлението е подаден сигнал за боя в Центъра и към него незабавно са изпратени полицейски екипи. Служителите са установили, че 20-годишен сириец е пострадал и веднага са го откарали за преглед в местната болница.

Медиците са констатирали прободна рана в областта на гърдите и прорезна рана в гърба. Оставен е под лекарско наблюдение, без опасност за живота.

Към момента се извършват действия по задържане на извършителя, за когото полицаите имат насоки за самоличността му. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Само преди два дни полицаи и жандармеристи са извършили проверка на 930 лица за наличие на хладно оръжие. От жилищните помещения в приемателния център са намерени и иззети около 50 ножове, отвертки и други остри предмети, както и 5 лица с предоставен статут на външен адрес, които са изведени от Центъра.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.