Над 20 грабежа за месец и половина извършила бандата на 18-годишния Светльо, застрелян от полицай

0

Младо момиче е на косъм от смъртта след нападение от бандата на 18-годишния Светльо Младенов от столичния квартал „Ботунец”, съобщи в. „Уикенд”. Девойката се разминава само с прорезна рана, след като един от тримата мургави обирджии заплашва да ѝ пререже гърлото с нож.

Инцидентът очевидно не прави впечатление на Младенов и другарите му, които продължават да атакуват в тъмното самотни минувачи. До нощта на 18 септември, когато Светльо е прострелян смъртоносно след гонка с ченгетата, а двамата му авери арестувани.

Триото вилнее из столичните квартали повече от месец и половина, разказват източници на медията. До момента полицията има информация за извършени над 20 грабежа от бруталната банда. Жертвите са предимно самотни жени, издебвани късно вечерта, докато вървят по тихи улички. След удар по главата с метална тръба, дамите остават без чанти и златни бижута. Цяло чудо е, че при обирите няма и жертви, обясняват медици. При удар с твърд предмет по тила има реална опасност да бъде спукан черепа, след което увреждането на мозъка е неизбежно.

При едно от нападенията на триото мургави апаши, фаталния край се разминава буквално на косъм. Светльо Младенов, който според показанията на другарите му действа с тръбата, не преценява своя замах, и вместо в тила удря издебнатото момиче в гърба. Девойката не губи самообладание, тръгва да бяга и крещи за помощ. Тримата бандити бързо я настигат и повалят на земята. Единият от нападателите вади нож и с вик: „Млъквай, ма, тъпа пу*ко, че ще ти прережа гърлото”, опира острието в гърдите ѝ. През това време аверите му дърпат дамската ѝ чанта. Изпадналата в истерия жена продължава яростно да се съпротивлява, а „за да я вразуми”, извергът с ножа я порязва по шията.

След като жалбите от ограбени по един и същи начин жени нарастват като лавина, ченгетата започват сериозно да издирват бандитите. По наша информация, на два пъти те се измъкват на косъм от поставеният им капан. Вместо да се стреснат, Светльо Младенов и двамата му другари стават още по-самоуверени. Започват да нападат и самотно ходещи по улицата вечер мъже, които не изглеждат много яки. Все пак, за да се подсигурят, бандитите действат доста по-брутално. Вместо само с удар в тила, нападнатият мъж е жестоко пребиван с метални тръби.

И така до ранните часове на 18 септември, когато късмета изоставя тримата обирджии. Всъщност, полицейското разследване вече изясни, че Светльо и аверите му излизат на лов още привечер на предния ден. Първо задигат чантата на прибиращо се към дома си момиче. За да не оказва съпротива, я заплашват, че имат пистолет. Час по-късно на тел. 112 постъпва сигнал за още едно нападение със същия почерк. Атакувани са две момичета на по 18 г. Едната девойка първо е ударена с тръба по главата. След това бандитите дори я душили, както дърпали слушалките на ученичката около врата ѝ, разказаха разследващите.

Няколко полицейски патрула започват да обикалят района в опит да заловят издирваните от месец и половина обирджии. След разказа на последната жертва, че е заплашена с пистолет, униформените са изключително внимателни. Около 2 часа сутринта на 18 септември се получава сигнал от охранител на търговски център на бул. „Черни връх”, че трима маскирани опитват да проникнат вътре. След намесата на гарда, апашите търтили да бягат. Отзовалите се на повикването полицаи бързо засичат групичката. Става ясно, че това са тримата от сигналите за грабежи по-рано вечерта. Двама от апашите са задържани, а тарторът Светльо Младенов успява да избяга.
Единият от униформените тръгва да го гони, викайки силно: „Стой, полиция!”.

Мургавият младеж обаче не се подчинява, дори и след като ченгето стреля два пъти във въздуха. Вместо това посяга към чантичката си, която виси през рамото му. Мислейки, че опитва да извади своя пистолет, за който вече е уведомен от своите колеги, полицаят стреля по бягащия бандит. Младенов пада на земята, а настигналият го служител на МВР моментално го откарва в болница. Там обаче обирджията-рецидивист умира след няколко часа от получената рана.

Въпреки призивите за мъст от майката на загиналия бандит, до момента няма повдигнати обвинения срещу служителя на МВР. За него стана ясно, че многокатно награждаван заради съвестната си работа. Няма как и да е иначе, обясняват юристи. Законът за МВР позволява на полицаите да използват оръжие след предупреждение при задържане на лице, извършващо или извършило престъпление, ако то оказва съпротива или се опитва да избяга.

Двамата авери на Светльо Младенов няма да се разминат толкова лесно. Срещу тях вече има повдигнати две обвинения за грабеж, а разпитите на ограбените от тях девойки тепърва предстоят.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.