Трактора изнудвал Кирил Петков със записи за оръжейни сделки, договаряни със Зеленски?

1

Разстреляният от наемен убиец бивш съветник в ДАНС Алексей Петров е контролирал най-мощната частна разузнавателна и шпионска централа в България, която е подслушвала мастити политици начело с бившите премиери Кирил Петков и Бойко Борисов. Това обяви пред „Уикенд“ високопоставен представител на службите за сигурност, който определи като „100% истина“ предишни наши публикации, че мрежата от хакери на Трактора е подслушвала политици, магистрати, обществени фигури и журналисти чрез специализирания шпионски софтуер „Пегас“, разработен в Израел.

Според информатора ни, именно Алексей Петров е поръчителят на хакерската атака над мобилния телефон на Кирил Петков, за която официално беше съобщено тази пролет. Тогава стана известно, че лидерът на „Продължаваме промяната“ е подал сигнал в прокуратурата, след като в началото на месец март бил уведомен, че профила му в специализираното мобилно приложение „Телеграм“ е хакнат и че от мобилния му телефон са изтеглени лична кореспонденция, снимки и аудио и видео файлове.
„Кирил Петков е бил

информиран от баща си Петко

за хакерската атака, след като Алексей Петров е поискал спешна среща с него и му е предоставил информацията с мотив, че иска да го предпази от бъдещ грандиозен скандал. Един вид, се е опитал да играе доброто ченге – негова любима роля“, разкрива източникът ни от службите за сигурност.
Твърди се, че впоследствие Трактора е предоставил на началника на отдел „Киберпрестъпления“ в Националната следствена служба Светослав Василев част от информацията за хакерската атака срещу Кирил Петков, като частното разследване на Алексей Петров е посочило като отговорен за

пробива в телефона на Кирил Петков

31-годишиния IT специалист от Благоевград Любослав Механджийски. В средата на месец март т.г. Механджийски е бил арестуван за 48 часа, като впоследствие е бил пуснат под парична гаранция от 2000 лева. Според данни от разследващите, Механджийски е бил нает от хазартния бос Васил Божков да подслушва и контролира телефона на Кирил Петков. Много вероятно е обаче тази информация да е фалшива и да е подадена на разследващите именно от Алексей Петров.
„В последните месеци преди да бъде разстрелян, Трактора опитваше да притиска и изнудва „елегантно“ Кирил Петков чрез баща му Петко и чрез създаването на проблем, който уж той е разрешил. Задкулисната роля на Алексей Петров не се изчерпва само с посредничеството му при съставянето на правителство между „Продължаваме промяната –ДБ“ и ГЕРБ. Той очакваше да бъде назначен за началник на новосъздаващ се отдел по

икономическа и киберсигурност в ДАНС,

чрез който да контролира официално бизнеса с подслушвания и притискане на неудобни политици, бизнесмени и магистрати“, разказва информаторът на „Уикенд“ от службите за сигурност.
Смята се, че най-големия коз на Алексей Петров за притискане на Кирил Петков е свързан със записани негови разговори по уж криптирана мобилна връзка с президента на Украйна Володимир Зеленски и министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба. В някои от тези разговори е била обсъждана чувствителна и строго секретна информация за хода на войната и ролята на България в подпомагането на Украйна с оръжия, горива и възпиране на руското влияние у нас.
„Много е възможно Алексей Петров да е бил ликвидиран от чужда разузнавателна служба заради

тайните записи на разговори със Зеленски

и хора от екипа му, провеждани регулярно от Кирил Петков и военния министър Тодор Тагарев. Ако тези записи изтекат до медиите, със сигурност ще се стигне до голям международен отзвук и бъдещи негативни последици за България като „петата колона на Москва“ в Европейския съюз и НАТО – теза, която мнозина натовски генерали открито поддържат“, категоричен е източникът ни от службите за сигурност.

След убийството на Алексей Петров обаче остава открит въпроса кой ще контролира частната шпионска централа и хакерите, които действат под шапката на застрахователното дружество „Лев Инс“. Според запознати, Трактора е съумял чрез рекет и обещание за разрешаване на проблемите с правосъдието да принуди босът на „ТАД груп“ Иван Тодоров – Злото и групата от хакери начело с Кристиян Бойков да работят за него и да изпълняват заповедите му. Аферата с босът на „ТАД груп“ Иван Тодоров – Злото и екипа му от IT специалисти избухна през лятото на 2019 г., когато закритата вече Специализирана прокуратура обвини групата за

откраднатите данни на над 5 млн. българи

чрез пробив на копютърната система на НАП. След като постоя за кратко в ареста, извършителят на пробива – Кристиян Бойков, беше освободен, същото се случи и с търговския директор на „ТАД груп“ Георги Янков. Шефът на хакерите Иван Тодоров – Злото остана в ареста 7 месеца, след което беше пуснат под гаранция от 100 000 лева. Неофициално се твърди, че Иван Злото е бил пуснат на свобода едва тогава, когато се е съгласил да прехвърли IT бизнеса си на Алексей Петров.
Важен детайл по аферата „НАП лийкс“ е, че делото срещу хакерите влезе в съда едва тази пролет, след 3 години и 7 месеца. Случи се очакваното – първо Софийския градски съд прекрати делото за изтичането на лични данни, а на 7 юни т.г.

делото окончателно беше прекратено

от Апелативния съд в София. То беше върнато на прокуратурата за отстраняване на допуснати съществени нарушения и процесуални правила, нарушаващи правото на защита на подсъдимите.
„Шпионската кибер централа на Алексей Петров продължава да функционира и след екзекуцията му – въпросът е дали вече хакерите са на подчинение към ДАНС и службите за сигурност, или отново обслужват частни корпоративни интереси“, коментира източникът на „Уикенд“.

1 Коментар
  1. Hidden казва

    Значи е ясни кой го е поръчал!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.