Убийството а Алексей Петров: Разследващите са в задънена улица, разпитали са 100 души, килърът бил скрит зад специална маска

0

Месец след убийството на Алексей Петров разследването за екзекуцията му търпи шумен провал, пише „Уикенд“, като се позовава на свой източник от МВР. Според думите му покушението над Трактора също ще остане в графата „неразкрити показни убийства“ – мрачна статистика, белязала родната криминална сцена през последните три десетилетия.

Въпреки, че в разследването на убийството на Алексей Петров участват над 15 криминалисти от София, разследващите са в задънена улица относно физическия убиец на Трактора и маршрута, по който килъра се е оттеглил, след като го простреля смъртоносно с автомат „Калашников“ и му пусна контролен изстрел в главата край пътеката за лифта Бай Кръстю на Витоша.
„До този момент са

разпитани над 100 човека за убийството,

сред които знакови представители на родния ъндърграунд, приближени до Алексей Петров, екипа му от охранители и случайни свидетели, озовали се в района на екзекуцията. Може да се каже, че засега няма пробив в разследването“, признава ангажиран в разследването на убийството на Алексей Петров. За разговор са призовани дори журналисти, които са общували с мафиотския бос.
Преди седмица ченгетата са провели 3-часов разпит на 48-годишната Мирослава Михайлова, която беше простреляна с Алексей Петров и е единственият пряк очевидец на убийството му. Рехабилитаторката от Правителствена болница обаче не е успяла да даде кой знае какви подробности – тя твърди, че

лицето на килъра е било старателно скрито зад маска,

използвана от колоездачи при дълги преходи. Интересен детайл е, че при първоначалния разпит, проведен в „Пирогов“ няколко дни след убийството на Алексей Петров, любовницата на Трактора не е посочила пред криминалистите, че убиецът е бил с маска на лицето, а е споменала, че е бил с шапка, но тогава все още е била в шоково състояние. Съставеният фоторобот на предполагаемия убиец е направен не според видяното от Мирослава, а след дадени описания на туристи в района, които са засекли как висок около 190 см. мъж с къса прическа, брада, военни дрехи и с велосипед е профучал покрай тях с колелото.

Иззетите и прегледани досега стотици видеозаписи на камери в района на Витоша планина от ченгетата до този момент не са установили

откъде е преминал самотния колоездач.

„Прегледани са камери на частни домове от луксозните квартали в подстъпите на Витоша „Бояна“ и „Драгалевци“ до тези в село Железница, Владая и Кокаляне, но това не помогна по никакъв начин за разследването. Проверени бяха и регистрационните табели на над 200 автовобила, минали през възможните маршрути за бягство на убиеца в часовете преди и след убийството на Алексей Петров, но и оттам нищо не излезе“, признава столичен криминалист.
Ченгетата са проверили и всички клетки на мобилни телефони в района около убийството на Алексей Петров, в това число и СИМ карти, регистрирани в Сърбия и Румъния. Телефоните се оказали собственост на чуждестранни туристи, сред които сръбска група младежи, правещи туристически обиколки из планинските масиви на България.

Предполага се, че убиецът на Алексей Петров може да се е оттеглил от планината не с колело, а пеша, като е възможно да е

скрил велосипеда някъде на Витоша

в непроходима гориста местност и впоследствие да е продължил на собствен ход.
„От Витоша може да се стигне чак до Странджа планина по планински маршрут – заради това сме скептични, че ще заловим убиеца. Все пак работата продължава и разследването не е спихнало в никакъв случай – напротив, работим много усилено. Издирваме и велосипеда, но с колелото всичко може да се е случило и някой да го е прибрал след седмица, или пък две“, коментира ангажиран в разследването на убийството на Трактора.

Същевременно „Уикенд“ научи, че сред разпитваните представители на криминалния контингент за убийството на Алексей Петров е бил плевенския бандит Анатолий Мънков – Плъха, някога разследван като един от физическите убийци на боса на СИК Милчо Бонев – Бай Миле. Мънков обаче имал сигурно алиби и е вън от подозрение.

Сред разпитваните във връзка с екзекуцията на Трактора са били и двама членове от бандата за отвличания „Наглите“, които са на свобода – Ивайло Евтимов – Йожи и Даниел Димитров – Данчо Релето. И двамата са отрекли категорично да познават Алексей Петров и да знаят както нещо за него, така и за това кои са враговете му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.