Болен ли е от левкемия Васил Божков?

0

Слух, че хазартният бос се прибрал у нас, след като отключил тежко заболяване в Дубай, обхожда родния ъндърграунд

Обвиняемият за разнородни криминални и икономически престъпления хазартен олигарх Васил Божков се е прибрал скоропостижно в България заради отключено тежко онкологично заболяване по време на изгнанието му в Обединените арабски емирства. Този упорит слух се носи из софийския ъндърграунд от няколко седмици след изненадващото завръщане на Черепа в страната ни. Вода в мелницата на слуха, че 67-годишния „капо ди тути капи“ в сферата на игрите на щастието е покосен от коварна и трудно лечима болест налива и окаяния външен вид на Божков след кацането му от Дубай.

На 25 август т.г. Черепа кацна изненадващо в България, след като се укриваше от правосъдието повече от 3 години, като така и не стана известно поради каква точно причина Божков се прибира. От прокуратурата твърдят, че той е експулсиран от Дубай, докато Черепа настоява, че сам е изявил желание да се завърне в родината, но процедурата му отнела повече време. Сред версиите за прибирането на Васил Божков у нас се прокрадна и тази, че неговото експулсиране от Дубай е уредено от САЩ след намесата на американския посланик в България Кенет Мертен – слух, който никога няма да бъде потвърден официално по обясними причини.

Още при завръщането на Васил Божков и последвалото му задържане на летище „София“ неговият адвокат на няколко пъти изрично подчерта, че Черепа е в идеално „здравословно състояние“ и че близките му се опасяват за сигурността му по време на престоя му в килията на следствения арест. В следващите дни обаче, когато Васил Божков беше изправен пред съда, а камерите го заснеха, на всички направи впечатление нездравословния му външен вид – видимо състарен, с увехнал и уморен поглед и сиво-кафеникъв оттенък на лицето.

Според няколко независими един от друг източници на „Уикенд“ от софийския ъндърграунд, Васил Божков се е прибрал в България, тъй като преди около 3 месеца здравословното му състояние в Дубай рязко се влошило. Върви дори слух, че Черепа е болен от левкемия и че адските жеги в Обединените арабски емирства, съчетани с постоянния стрес и напрежение у Божков от сриването на хазартната му империя, са отключили тежката болест.

Заради това Черепа се престрашил да се прибере в България, а операцията по неговото завръщане стартирала още в първите дни след уволнението на главния прокурор Иван Гешев. Оттогава до завръщането си у нас Васил Божков следвал начертан от самия него план, като главната му задача била да успее да си издейства пускане под домашен арест, а не ефективно задържане под стража в килията на следствения арест.

Макар срещу Васил Божков да са повдигнати цели 19 обвинения, а той да се укриваше от правосъдието повече от 3 години, Черепа изкара само 11 дни в килия, преди да бъде пуснат под домашен арест от съда. Мълвата за щедро заплащане на съдиите, които взеха решение да изменят мярката му за неотклонение, не се потвърждава от източници на „Уикенд“ от съдебната система. Според тях Васил Божков е пуснат да се прибере у дома си не защото е купил съда, а тъй като магистратите са наясно, че той е тежко болен и трябва да се лекува. Някои дори се обзалагат, че в следващите седмици Черепа може да поиска от съда да бъде пуснат да пътува до Германия, където да се подложи на лечение.

Потърсен за допълнително информация, човек от обкръжението на Васил Божков коментира, че слухът за тежката болест се пуска умишлено от представители на прокуратурата. Други обаче разкриват, че близкият до Черепа бандит Георги Божилов – Жоро Тениса, бил изпратен от хазартния бос до Берлин заедно с адвокат, за да бъде проучена възможност за наемане на лекар от университетската болница „Шарите“, който да пристигне в София и да назначи лечение на Васил Божков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.