„Черепа си извади пениса в моя кабинет и пробва да ме изнасили на бюрото!“

0


Мария Филипова ходила на психоаналитик след наглото сексуално посегателство на Васил Божков

Хазартният бос Васил Божков може да бъде осъден на 5 г. затвор заради опит да изнасили бившата шефка на Държавната комисия по хазарта Мария Филипова в собствения й кабинет. Неуспешният опит на Черепа да насили сексуално красивата блондинка, която към днешна дата е заместник-шеф на Комисията по финансов надзор (КФН) ще е едно от обвиненията, към които прокуратурата събира най-активно доказателства, съобщи „Уикенд“, като се позовава на информация от представител на държавното обвинение.

Информацията, че Васил Божков е опитал да изнасили Мария Филипова стана обществено достояние едва преди 3 седмици, когато в Софийски градски съд се гледа мярката за неотклонение на експулсираният от Дубай хазартен бос. Тогава прокурорът Ангел Кънев цитира показания от Мария Филипова, дадени пред държавното обвинение през пролетта на 2020 г., че Черепа е опитал да я изнасили в собствения й кабинет, помещаващ се на втория етаж в административна сграда на бул. „Иван Гешов“ №15.

Сексуалната гавра с Мария Филипова се е случила в първите дни на януари 2020 г., като влизането на Васил Божков в сградата на Държавната комисия по хазарта е запечатано от охранителните камери. Черепа престоял в кабинета на Филипова около 20 минути, само дни след като красавицата официално замени на началническия пост предишния началник Александър Георгиев и заместникът му Огнемир Митев.

Според твърденията на Мария Филипова, които вероятно ще бъдат засекретени при бъдещия съдебен процес заради запазването на личното й достойнство, Васил Божков опитал да остави плик, пълен с пари на бюрото й, които представлявали месечна такса „спокойствие“ по думите му. Филипова не проверила съдържанието на плика, но Черепа сам й казал, че е донесъл 300 000 лева – по 10 бона подкуп на ден, за да не пречи Комисията по хазарта на дейността на лотарийния и хазартен бизнес на Божков и за да не бъдат издавани лицензи на негови конкуренти.

След като Филипова възмутено настояла Васил Божков незабавно да напусне кабинета й, като си прибере плика, Черепа нагло й отвърнал, че може да заработи по друг начин банкнотите. След което си разкопчал панталона, извадил си пениса и силово придърпал красивата шефка на ДКК в обятията си. Божков започнал да целува и опипва Мария Филипова, като дори пробвал да скъса копчетата на ризата й и да я повали върху бюрото й, където да я обладае.

Уплашената шефка на комисията по хазарта някак си успяла да се изтръгне от обятията му и да избяга от собствения си кабинет. Минута по-късно Черепа също напуснал сградата, прибирайки преди това недокоснатия от Мария Филипова плик с рушвет от 300 000 лева.

Шефката на Държавната комисия по хазарта информирала веднага прокуратурата за неуспешния опит за изнасилване на Васил Божков и на практика именно нейния сигнал ускорил акцията на държавното обвинение срещу Черепа. Прокуратурата и МВР влязоха в офисите на хазартния могул на 30 януари 2020 г., но няколко дни по-рано Божков офейкал от страната, предупреден, че се готви задържането му.

Близки до претърпялата сексуален тормоз Мария Филипова признават, че след случката тя дълго време ходела на психоаналитик и впоследствие пожелала да напусне по свое желание Държавната комисия по хазарта от страх да не бъде ликвидирана от Васил Божков.

През последните години завесата за сексуалния тормоз, оказван от Васил Божков над млади момичета, беше частично повдигната. Пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова също потвърди в разгара на скандала около акцията срещу Васил Божков, че Черепа е опитал да я натисне сексуално, но не грубо, тъй като изпитвал опасения от нейния баща – бивш високопоставен полицай.

Прокуратурата ще съсредоточи усилия да убеди съда със събиране на годни доказателства и по друго престъпление на Васил Божков – за подкупване на държавни служители. Цели 7 човека от Държавната комисия по хазарта са дали показания пред прокурор Ангел Кънев как са били принуждавани да отнемат лицензи на хазартни дружества по заповед на Черепа в периода 2014-2020 г. Сред далите показания срещу Васил Божков са Анка Танкова, Тодор Марков, Людмил Марков, Валери Николов и Красимира Кузманова от Държавната комисия по хазарта.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.