Кошмарът няма край! Внучката на Виолета Донева наръгала и гаджето си

1

Внучката на актрисата Виолета Донева – Ивет, която уби баба си с 54 удара с нож, по чудо не е умъртвила и гаджето си, с когото живеела. Тя го пробола в гърба, докато спи, но раната не била дълбока, пише „Галерия“.

Това била и причината Ивен да отиде да живее при баба си, след като заради инцидента е изгонена от дома на възлюбения си. Бащата на момичето – известният режисьор Иво Стайков, помолил майка си да я подслони. Именно той по-късно намерил тялото на актрисата, след като съседите се обадили, че дълго не е излизала от дома си и не отговаря на повикванията.

81-годишната Виолета Донева беше убита в дома си през октомври 2022 г., а задържана за смъртта ѝ бе внучка ѝ. Според обвинението Ивет ръгала баба си по лицето, окосмената част на главата, шията, лявото рамо, предната и задната повърхност на гръдния кош вляво. 

Шест от нараняванията засегнали жизненоважни органи.

Четири от тях били в белите дробове и сърцето. Актрисата имала рани още по устата, подмишницата и междуребрието. Донева е осъзнавала до края, че умира и че я убива Ивет, става ясно от направените експертизи. 

Момичето е взимало наркотици, като от 14-годишно започнало да пуши трева. Малко преди трагедията, то станало изключително агресивно. Според психиатрите Ивет имала личностно разстройство, което я правело емоционално нестабилна личност. Тя страда от поведенчески разстройства, които се дължат на продължителна употреба на наркотични вещества, които повлияли на възприятията, мисленето, емоциите, волята, паметта и интелекта. 

След като бе задържана на 22 октомври миналата година Ивет бе изпратена в психиатричната болница към затвора в Ловеч, за да се лекува.

Тя попаднала в психиатричната клиника и часове след убийството на баба си – когато излязла от дома на актрисата, тя се мотала известно време из София, после се качила на влака за Пловдив, където обаче започнала да буйства и налетяла да бие кондуктора, затова на гара Септември била свалена от влака и качена на линейка.

Медиците заедно с униформените я откарали около 17 ч. в психиатрията в Пазарджик. При приемането момичето било агресивно. Направеният тест за наркотици показал тетрахидроканабиоиди. На 21 октомври тя подписала декларация за доброволно лечение. По време на престоя си продължавала да бъде агресивна и да посяга на персонала. 

Преди дни започна делото срещу Ивет Стайкова, като баща ѝ се отказа в съдебната зала да се конституира като граждански ищец и частен обвинител, защото трябва да се изправи срещу дъщеря си. 

На следващото заседание ще се явят част от свидетелите, които са десетки. Въпреки че експерти твърдят, че момичето е осъзнавало какво върши и може да отговаря за стореното, ще бъдат искани нови психиатрични експертизи, които ще трябва окончателно да кажат може ли Ивет да носи наказателна отговорност.

1 Коментар
 1. Сашо - Перник казва

  !!! Ало
  17 сеп 2023 | 22:31

  21
  Ех, коя е тази Надежда Дойчева, беее?!

  Отговор
  Ало
  17 сеп 2023 | 22:37

  22
  Аха, прочетох за ОПГ-то в което участват тези двете – Дойчева и Станчева.
  Харесвам (0) Не харесвам (0) !!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.