6 г. затвор получи Георги Георгиев, който прегази 3-годишната Крисия в Ботевград

0

Върховният касационен съд потвърди присъдата от 6 години „лишаване от свобода“ за Георги Георгиев, който през 2018 г. прегази 3-годишно момиченце в Ботевград, докато е бил под въздействието на наркотично вещество. 

Георгиев е лишен е и от правоуправление за 6 години. Той е признат за виновен в това, че на 18 май 2018 г. около 21:45 ч. пред хранителен магазин в Ботевград при управление на автомобил е нарушил правилото за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на тригодишната Крисия.

До инцидента се стигна след като ботевградчанинът К.С отишъл с двете си дъщерички до хранителен магазин на ул. „Зелинград“. Когато бащата и децата излизали от магазина, пред тях рязко спрял лек автомобил „Фолксваген“, управляван от Георгиев. Бащата направил забележка на водача за скоростта, с която шофирал, но той се ядосал, излязъл от автомобила и избухнал скандал. Децата се уплашили и се отместили, като 3-годишното момиченце застанало непосредствено пред колата.

След като конфликтът между двамата мъже прераснал във физическо съприкосновение, тогава 21-годишният Георги Георгиев се качил във „Фолксваген“-а. Въпреки опита на очевидец да го спре, той потеглил с автомобила си, минавайки през момиченцето. Детето беше откарано в болница веднага, но лекарите само потвърдиха смъртта му.

Разследването установи, че освен че е избягал от местопроизшествието, Георгиев е бил под въздействието на марихуана. Пред първоинстанционния съд той изцяло призна вината си, а делото протече по съкратената процедура. Самият Георгиев след инцидента сам се предал в полицията и разказал за случилото се.

Върховният съд не намери нарушение в движението на делото по инстанциите и отхвърли претенцията за отмяна на предишни постановления, и за връщане на делото за ново разглеждане.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.