Прокурорският син от Перник плашил с убийство гаджето си заради футболист

1

Келешът Васил поставил приятелката си Боряна под домашен арест заради слух, че му кръшнала с юношата на ЦСКА Божидар Чуканов, писа Уикенд.

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов, който е подсъдим за серия от жестоки побои, отново намери централно място в криминалните хроники – в сряда сутринта къщата на 20-годишния агресор в миньорския град беше обискирана от полицията по искане на районната прокуратура в София заради жалба от неговата доскорошна приятелка Боряна, че е била заплашвана с убийство.

По време на обиска, протекъл в присъствието на телевизионни екипи от София, прокурорския наследник Васил категорично отрече да се е заканвал на приятелката си. „Правил съм само хубави неща за нея“, обяви синът на пернишкия окръжен прокурор Бисер Михайлов.
Източник на „Уикенд“ от държавното обвинение обаче разкри, че през последните няколко месеца 20-годишната перничанка Боряна, която е гадже на Васил от около две години, е била подложена на

жесток психологически тормоз

от страна на прокурорския синковец.
След като миналата есен Васил попадна в ареста, а срещу него бяха повдигнати обвинения за шест нанесени побоя, случили се в периода от 21 ноември 2021 г. до 11 юни 2022 г., Боряна поискала да приключи взаимоотношения с буйния си приятел. Прокурорският син обаче възприел като огромно предателство нежеланието на гаджето му повече да бъде част от живота му. Запознати разкриват, че дори от ареста Васил звънял посред нощите на телефона на Боряна, за да й обяснява, че тя е момичето на неговия живот и че няма да я остави да си тръгне. Прокурорският син звънял дори на родителите на гаджето си, за да ги пита дали те я настройват срещу него. Казал им, че е пръснал „хиляди левове за нея” и няма да я пусне да си иде ей-така.
„Докато беше в тъмницата, Васил

забрани на Боряна да ходи на море без него

и я заплаши, че ще я остриже нула номер, ако научи, че е пристъпила заповедта му. От миналото лято, когато стартираха проблемите му с правосъдието, гаджето на прокурорския син е подложена на постоянен тормоз. Косата й започна да окапва от стрес…“, разказва приятелка на младото момиче.
Напрежението ескалирало преди около 2 месеца, когато до Васил Михайлов достигнал слух, че Боряна се среща тайно с новопривлеченият в „Миньор“ (Перник) футболист Божидар Чуканов. Талантливият полузащитник от школата на ЦСКА се присъедини към пернишкия футболен клуб това лято, след като разтрогна договора си с „Добруджа“.
„Прокурорският син полудя от ревност след този слух, който между другото се оказа неверен. Закани се да убие бавно и мъчително Боряна, а преди това да строши пред нея и двата крака на „тъпкача“ Божидар. Доколкото знам,

футболистът също е бил заплашван

по телефона от Васил, който не е използвал своя мобилен телефон, а апарат със СИМ карта, регистрирана във Великобритания. Именно този телефон издирваха безрезултатно полицаите при обиска в дома на Васил Михайлов, провел се рано сутринта в сряда“, разказва източник на „Уикенд“ от миньорския град.
Близки до Боряна, доскорошната приятелка на прокурорския син от Перник разказват, че тя на практика също е била поставена под домашен арест, но не от държавното обвинение, а от Васил Михайлов. „Бубето нямаше право да излиза никъде без Васил, а ако случайно напуснаше дома си, първо трябваше да му съобщи къде отива и с кого. Негови приятели от местния ММА клуб открито и демонстративно я следяха и я снимаха с мобилните си телефони, когато я засичаха из улиците на града“, описват ужасното ежедневие на Боряна през последните месеци притеснените й близки.
Девойката все пак проявила смелост и след последната закана за убийство, отправена й по телефона от Васил Михайлов, пуснала жалба срещу него в прокуратурата в Перник. Твърди се, че

няколко часа по-късно Васил вече знаел за жалбата.

По случая била образувана преписка, която след отвод на прокурорите от Районна прокуратура-Перник е била изпратена в Софийска районна прокуратура с постановление на и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов, който изрично е разпоредил надзорът по преписката да се извърши от прокурор от Районната прокуратура в София. Наблюдаващият представител на държаното обвинение от столицата е преценил, че има достатъчно данни за извършено престъпление от страна на Васил Михайлов и е образувал досъдебно производство. Ако прокурорския син бъде признат за виновен по това обвинение, той може да се сдобие с присъда до 3 години затвор.
Прокурорският син Васил Михайлов придоби зловеща слава, след като безпричинно нападна и счупи челюстта на 61-годишния бивш футболист на „Миньор“ (Перник) Румен Андонов, а впоследствие се оказа, че полицията и прокуратурата в Перник са

потулили над 20 жалби за жестоки побои,

нанесени от Васил над местни жители през последните 2 години. До задържането на прокурорския син се стигна едва след като кметът на Перник Станислав Владимиров публично се закани, че лично ще поведе протест на съгражданите си, ако МВР и прокуратурата не се задействат. Образуваните дела срещу Васил пък бяха пренасочени към София, след като прокурори от Перник масово си направиха отвод заради баща му Бисер. По това време Бисер Михайлов беше заместник окръжен прокурор на Перник. Впоследствие бащата се оттегли като административен ръководител, но все още е действащ окръжен прокурор в миньорския град.
Неговият син Васил попадна за кратко в ареста миналото лято, а когато беше пуснат под домашен арест и с гривна на крака се оказа, че е обикалял непрекъснато дискотеките в Перник. Заради това миналата есен отново беше върнат в ареста, а в началото на 2023 г. той беше въдворен в затвора в Бобов дол с мотив, че с агресивното си поведение застрашавал сигурността и реда в затвора в София. В началото на месец май прокурорския син беше върнат в тъмница в столицата, след като Административният съд в Кюстендил уважи жалбата му, че неправомерно е изпратен в друг пандиз, а в средата на месец юли съда го пусна от ареста и го постави за постоянно под домашен арест. Съдебното дело за системните побои на Васил Михайлов все още не е стартирало по същество.

1 Коментар
  1. Любчо казва

    Тази статия е порьчка на Любомир Таков адвоката на Васил жалко за момчето че ще им даде една камара пари на тази измамна кантора и за медий и за сумати куп други глупости!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.