Окованата убийцата на Виолета Донева в съда: Не ми пука!

0

Вчера се проведе разпоредително заседание по делото срещу Ивет Стайкова за убийството на баба й Виолета Донева. 

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд срещу Ивет Стайкова, за умишлено убийство на баба й, извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост. Това съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Пред съда Ивет заяви „не ми пука“, когато съдиите й дадоха право на последна дума.

Според обвинителния акт до 18.10.2022 г. Стайкова живеела заедно с приятеля си. През този период употребявала марихуана и други наркотици и проявявала агресия както към приятеля си, така и към неговата майка. Поради това приятелят на обвиняемата провел разговор с нейната баба – Виолета Донева и на 18.10.2022 г. завел приятелката си в дома й.

Бабата на обвиняемата не одобрявала употребата на наркотици и поведението на своята внучка, а поради това Стайкова таила чувство на омраза към баба си. 

Вечерта на 19.10.2022 г. двете били сами в жилището. С намерението на убие баба си, която стояла изправена в едно от помещенията, обвиняемата взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в областта на главата и тялото на пострадалата, 6 от които засегнали жизненоважни органи.

През това време пострадалата била в съзнание и изпитвала болка и страдание при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която настъпила смъртта на В. Д. След като убила баба си, обвиняемата напуснала жилището.

От заключенията на назначите в хода на досъдебното производство тройна и петорна комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи се установява, че внучката е могла да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.