Решават дали да пуснат Васил Божков под гаранция от 2 млн. лева?

0

Очаква се да стане ясно дали бизнесменът Васил Божков ще остане в ареста. Днес Софийският апелативен съд ще вземе окончателно решение, припомни bTV.

След като се завърна в България, той беше задържан, а съдът го остави за постоянно в ареста. След края на заседанието, защитата на бизнесмена съобщи, че ще обжалва решението на магистратите. В същото време той започна да дава показания за парите, които е давал като подкуп на финансовия министър по онова време Горанов. По искане на прокуратурата на Божков и близките му бе назначена и охрана.

През януари 2020 г. Божков напусна България и се укри в Дубай, за да избегне задържането си. Бяха му повдигнати 18 обвинения, свързани с убийства, пране на пари, укриване на данъци и изнасилване.

Божков е задържан за финансови престъпления, чрез които хазартният му бизнес е ощетил държавния бюджет с около 700 млн. лева.

Ако бъде пуснат под домашен арест, вероятно гаранцията му ще бъде около 2 млн. лева, предвид вече наложената такава мярка на друг бизнесмен – Пламен Бобоков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.