Дебора за първи път показа белезите: Целите ѝ крака са нарязани, сигурна е, че е бил Георги

0

„На 100%, не – на 1100%“. Това отговаря 18-годишната Дебора Михайлова на въпрос дали е сигурна, че нападателят ѝ е Георги Георгиев, обвинен за насилието над нея, при което беше обезобразена с макетно ножче. За първи път тя говори за случая в YouTube канала на Станислав Цанов „Цанов НАПРЕД И НАГОРЕ„, като не крие огромните белези по тялото си. Разговорът с нея и родителите ѝ, както и с адвоката ѝ, е излъчен в събота, 2 септември.

От думите на момичето става ясно, че е очаквала Георги Георгиев във въпросната вечер, говорили, докато той пътува да се срещнат, а след това чула по домофона „Аз съм“. Отворила и след това видяла първо ръка в синя медицинска ръкавица и маскиран мъж в стаята си, а последното нещо, което помни, е как замахва към нея.

Тази вечер има предистория, която започнала още преди Дебора да навърши пълнолетие. С Георги се запознали през септември миналата година в дискотека в Стара Загора, където работел като охрана, по думите ѝ, незаконно. 26-годишният мъж пускал момичето в бара преди да е навършила 18 г., за разлика от нейните връстнички, на които искал пари, за да влязат.

За себе си Дебора Михайлова казва, че никога не се е напивала, не е употребявала наркотици или „дърпала балони“. „Винаги, когато ходя на дискотека, си взимам вода и я държа в ръка през цялото време“, твърди момичето.

Самият Георги пък „пощипвал и флиртувал“ с нея. Искал да ѝ покаже документи за развод, след като тя разбрала, че има дете и жена. Георги обаче я убеждавал, че се e развел. Момичето се влюбило, за което потвърждава и майка ѝ Ивелина Михайлова.

Преди въпросната нощ Дебора била насилвана месеци наред с шамари и удари в корема, Георги ѝ забранявал да носи клинове. Когато поглеждала през прозореца от дома ѝ казвал ехидно „Няма да оцелeеш“. „Крила съм синини с фон дьо тен, когато ме душеше, веднъж припаднах, но той ми каза „знам какво правя, няма да умреш“, казва през сълзи Дебора. 

„Никога не сме излизали публично освен когато ходех да го виждам на работното му място. Не съм ходила дори в дома му“, разказва още тя.

Дебора за първи път застава пред камерата с огромните белези и шевове, които се виждат по двата ѝ крака, показва и другите следи. Разговор с нея и родителите ѝ, както и с адвоката ѝ беше излъчен в канала на Станислав Цанов в събота (2 септември) и вече е гледан над 500 хил. пъти.

Дебора Михайлова беше нападната в дома ѝ в Стара Загора на 26 юни вечерта, има 21 прободни рани, счупен нос и скула, остригана е била лявата част на главата ѝ. За случая разказа пред медии майка ѝ месец по-късно. Георгиев, който е бил освободен по досъдебното производство за нападението, беше задържан и оставен в ареста заради заплахи за живота към Михайлова.

На 28 август съдът гледа отново мярката за задържане на Георгиев по искане на неговата защита, след като ДНК експертизата е показала, че „няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора“ (по думите на защитника му Валентин Димитров). Намерената на местопроизшествието стъпка от обувка категорично не е на Георги – нито по вид, нито по размер, обяви още адвокатът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.