Защо жените на Алексей Петров не дойдоха на погребението му? (Трактора направил завещание още през 2015-а)

0

Мариана и Ива си взели последно сбогом в палата му рано сутринта, дали обяд за 150 човека в ресторант „Делвите”

Погребението на Алексей Петров миналия четвъртък изненадващо мина без присъствието на първата му съпруга Мариана Петрова, с която до последно не се е развел, и неговата официална половинка Ива Павлова, с която се разделил преди 2 години, но продължавал да поддържа близки и делови отношения. На погребението в частния гробищен парк „Бояна” не бе забелязана и единствената му официално призната дъщеря Диляна. Отсъствието на жените на Трактора озадачи дошлите над 500 души на поклонението. Вместо опечалените дами, съболезнованията пред затворения ковчег приемала майката Диляна, сестрата Теменужка и брат му Огнян.

Оказа се обаче, че жените на Алексей Петров са се простили по-рано с него на специална церемония за най-тесния семеен кръг. За да избегнат хорското любопитство и да не бъдат заснети от фоторепортери, двете дами на сърцето на бившата барета отишли да се простят с него в дома в кв. „Кръстова вада”, където той до последно живееше. Те първи му казали „Сбогом”.
„Пристигнаха една по една към 7 часа сутринта. Искаха да го изпратят в последния му път, без никой да ги наблюдава и коментира. В тях имаше специална церемония, там бяха и майка му, и брат му. Поплакаха си на спокойствие”, коментира пред сайта Lupa.bg близък до застреляния на 16 август Алексей Петров.


Ковчегът с тленните останки на Алексей Петров бе докаран на гробищата в кв. „Бояна“ в 10,30 сутринта. Катафалката пристигна 80 минути преди погребението. На поклонението на присъстваха хора от всяка обществена сфера: колегите му от „Лев Инс”, председателят на Съюза за стопанска инициатива Кузман Илиев, икономистите Никола Филипов и Владимир Сиркаров, политологът Стойчо Стойчев, Кристиян Бойков, посланици, бизнес дамата Ваня Червенкова и дъщеря ѝ, политикът Александър Паунов от БСП, бизнесменът Пламен Бобоков, адвокатите Ина Лулчева и Лъчезар Таков.


Противно на твърденията, Златко Баретата не дойде, но изпрати венец с посланието: „Сбогом, брат!”. Той бил тръгнал към гробищата, но като разбрал, че е пълно с журналисти, се отказал да ходи. Според Мачело Джотолов, бивш съпроцесник на Трактора по делото „Октопод”, венец е изпратил и Бойко Борисов. Пищният букет бил придружен от надпис „Почивай в мир, брат! Б.”.
За да се сбогува с Алексей, на погребението беше забелязан и прокурор Роман Василев, който беше един от обвинителите на бившата барета по „Октопод”. В момента Роман Василев работи като частен консултант.


След траурната церемония, най-близките хора на покойника се събрали в неговия ресторант „Делвите”, който се управлява от дъщеря му Диляна. До вечерта те си припомняли случки от неговия живот, както и свои преживявания с него. Според запознати поне 150 човека са уважили обяда, който бе поръчан от официалната половинка Ива Павлова. Тя обаче не присъствала.

Алексей Петров направил официално завещание

След втория атентат срещу него през 2015 г., Трактора депозирал при адвокат нотариално заверено разпределение на имотите и милионите му

След убийството на знаковия бос Алексей Петров, все повече се повдига въпросът кой ще прибере авоарите му, които според злите езици надхвърлят фантастичните 300 млн. лева. Според хора от обкръжението на Трактора, той приживе се е опитал да спести драмите на близките си, като е направил нотариално заверено завещание.

Копие от документа се съхранява в една от големите столични адвокатски кантори. Алексей е пристъпил към написването на завещанието след атентата с гранатомети срещу мерцедеса му през 2015 г. Впоследствие то е било преправяно няколо пъти. Запознати твърдят, че при всяка смяна на настроението, Трактора е викал адвокатите си, за да променят последната му воля.
Поне три жени и неизвестен брой законни и незаконни деца се очаква да се включат в борбата за милионите, които Петров оставя като имоти, банкови сметки и фирмени дялове.
Бизнес историята на Алексей Петров започва още през 90-те години на миналия век, когато той е съдружник в един от ранните силови застрахователи „Аполо и Болкан”. По-късно Трактора основава нова компания, „Спартак”, с няколко спортни клуба, охранителни компании и негови колеги от Съюза на бившите барети. След няколко трансформации, дружеството се прекръства на „Лев инс” и се превръща в един от лидерите на застрахователния пазар, който само за м.г. обявява над 445 млн. лв. премиен приход. Парадоксално обаче, официално декларираната печалба е пренебрежимо малка. Трактора винаги е твърдял, че в компанията има съдружници от Израел, но според източници на „Уикенд” застрахователното дружество винаги е било управлявано лично от него и официалната му половинка Ива Павлова. Финансисти оценяват „Лев инс” на поне 600 милиона лева към момента, ако се стигне до продажба на дружеството. На този етап не е ясно какво ще се случи със застрахователната компания.


Справка в Търговския регистър показва, че Ива Павлова участва в управлението на 7 фирми, една от които е застрахователна компания „Лев инс”. Под контрола й са 50 търговски дружества – охранителни фирми, мандри, мебелни цехове, таксиметровата компания „Такси-С-Експрес”, известна с телефонния си номер 9-12-80, туристически фирми, ресторанти. Бизнес империята включва и много други компании в различни сектори – пенсионно и животозастраховане, охранителни фирми, дружество за управление на автомобилни паркове и джипиес оборудване, за оборудване на хлебозаводи, производство на биохрани и др.


Единственото официално признато дете на Алексей Петров – дъщерята Диляна, вече е на около 25 г. и притежава две фирми. Едната е „Соломон груп” за консултантски услуги, а другата е „Тора Сълюшънс” за електронна търговия и уеб дизайн. Диляна движи и ресторант „Делвите”, известен с неособено добрата си кухня, който се превърна в бърлога на Трактора в последните години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.