Адвокатът на Митко от Цалапица: Полицията е знаела, че може да бъде убит и е бездействала

0

Пореден протест на роднините и приятелите на убития Димитър Малинов в село Цалапица. Месец след убийството близките блокираха кръстовище в Пловдив с настояване за справедливост и прозрачно разследване на убийството на 24-годишния младеж.

Антоанета Николова, адвокат на майката на Димитър Антоанета Николова, коментира, че действително има европейска заповед за арест на основния заподозрян Рангел Бизюрев.

„Съмненията на хората са още от откриването на трупа на Митко. Те считаха, че няма издадена такава заповед, тъй като резултат от издирването на Рангел – няма. С оглед на нагнетеното напрежение в понеделник подадох молба, за да поискам разрешение от прокурора да се запознаем с европейската заповед за арест и експертизата на трупа на момчето. Още следващия ден прокуратурата разреши това. Майката се убеди, че такава заповед има”, посочи Николова по Нова ТВ.

„Важно е дали въз основа на този документ, изпратен до съответната държава член на ЕС, Рангел ще бъде доведен в България, за да бъде съден. Важно е и дали двамата братя Динкови, които имат обвинение за лично укривателство, ще бъдат с такова до края на наказателното производство или то ще бъде преквалифицирано като съучастници. Говорих с много хора от Цалапица, никой не вярва в тезата, че са стоели безучастно и са гледали как Рангел нанася смъртоносния побой”, посочи тя.

„Това не е дебют в немарливите разследвания на РПУ Стамболийски“, добави още тя.

Според думите на Николова, Рангел Бизюрев е търсил Митко, за да го бие и полицията в Стамболийски е била наясно, защото е подаден сигнал. Полицаят, който приел сигнала обаче, го неглижирал, твърди юристът пред Нова телевизия. Тя смята, че ако тогава е имало адекватни действия, сега е нямало Бизюрев да бъде търсен в Германия, да се занимаваме с европейски заповеди за издирване и т.н.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.