Пуснаха Адриан, който уби мъж и жена на „Сливница“: Съжалявам, не видях никого, всичко се случи изневиделица

0

19-годишният шофьорът Адриан Антонов, който убил при катастрофа на столичния бул. „Сливница“ двама млади мъж и жена, направи коментар за случая пред bTV.

„Съболезнования изказвам, наистина съжалявам, не съм искал. Съжалявам, че отнех нещо толкова ценно, наистина се разкайвам за това, което стана и съжалявам. Като се върна в това, което се случи, то беше като жив кошмар, не знам, не знам, не искам да се връщам там, но това, което си спомням е, че не видях никой преди сблъсъка и всичко изневиделица се случи“, каза Адриан Антонов.

Вчера стана ясно, че той е пуснат на свобода с мярка „подписка“. Това е станало на четвърти юли, а съдът е изменил мярката му, защото младежът е обвинен за престъпление по непредпазливост, за което по закон не може да бъде задържан за повече от два месеца.

Адвокат Димитър Марковски обясни защо Адриан е на свобода.

„Приближи почти максималният срок, който той по закон може да бъде задържан. Така че мотивите на съда бяха еднопосочни. Отделно от това прокуратурата не протестира неговото освобождаване, което в тази ситуация беше абсолютно юридически нормално. Законът е приел, че това е възможно за максималния срок на задържане. Това означава, че става въпрос за един законосъобразен съдебен акт“, поясни той.

Марковски коментира и употребата на алкохол от пешеходците, което е част от делото.

„Според мен това влияе върху събитията от въпросната вечер. Юридическото отражение по този въпрос е свързано с това, че всеки пешеходец, който употреби алкохол – това се отразява на неговата координация, на неговите способности да възприема. Аз не казвам, че те са виновни, казвам друго – казвам, че винаги законодателят взима под внимание и поведението на пешеходците, които са участници в движението“, заяви Марковски.

Припомняме, че водачът е карал с 50 км в час над допустимото, а загиналите младежи са пресичали на пешеходна пътека. Именно за нея адвокат Марковски коментира, че винаги всеки пешеходец трябва да се огледа за пътната обстановка.

„Тя (пешеходната пътека – бел. ред.) не е негово абсолютно право „, каза той.

На мястото на катастрофата и тази сутрин се събраха хора, които живеят в квартала. Те настояват за справедливост по случая с Ани и Явор. Представиха и данни как кола е минала посред бял ден в града със 167 км в час.  На първи септември се организира и нов национален протест пред Народното събрание.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.