Октопод в аптеките: Босът на „36.6“ Васил Маджаров мачка конкурентите с доноси в НАП и регулаторите (СПИСЪК с фирми)

0

Босът на аптеките „36.6“ Васил Георгиев Маджаров използва сенчести похвати за справяне с конкуренцията, издаде пред Alarma.bg източник от НАП-Пловдив. Не е тайна, че бизнесменът-фармацевт се ползва с политически протекции повече от 20 години, за да изгради своята аптечна империя от 36 обекта. Новината е, че освен политически, чадърът над Маджаров е и институционален, подчерта данъчният.

Фармацевтичният бизнес днес предлага добро поле за разширяване на потенциалните клиенти с продажбата на лекарства без рецепта, козметика, хранителни добавки и други медицински изделия, които се закупуват свободно.

Те са основният източник на растеж в сегмента, макар лекарствата все още да продължават да бъдат най-продаваният продукт. И докато дермокозметиката може да се купи така или иначе само от аптека, то масовата козметика също се продава доста добре. Наблюдава се търсене на по-висок клас козметика, биохрани, сертифицирани натурални продукти.

В този смисъл конкуренцията в сектора е сериозна, затова и някои аптекарските босове разчитат на специални инструменти за отстраняване на потенциалните съперници в нишата – свои ударни бригади в НАП и регулаторните органи, които да бият по врага с инсценировки и откровени лъжи.

Според информатора от Пловдив точно такъв е случаят с местния бизнесмен Васил Георгиев Маджаров, собственик на веригата аптеки „36.6“. Както вече писахме, разследващите разполагат с информация за данъчни схеми за милиони, в дъното на които е аптекарският бос.

На този фон е подозрителна сънливостта, налегнала НАП под тепетата относно бизнеса на Маджаров. Кучето е заровено в близостта на милионера до определени данъчни служители, които обслужват по специален начин фирмите на пловдивчанина:

ВГМ ИНВЕСТИНГ EООД

ФАРМАПРИМ ООД

РОЯЛФАРМАСИ EООД

МАДЖАРОВИНВЕСТ EООД

ФАРМААКТИВ EООД

РВ 2007 EООД

ФАРМАТРЕЙДИНГ EООД

ФАРМАГРУП EООД

ФАРМАТРЕЙД EООД

ВР EООД

Наличната информация сочи, че тези дружества се водят на специален отчет и всяка фирма, дръзнала да навлезе в сектора на техните бизнес интереси, получава удар от НАП и регулаторните органи на базата на изфабрикувани данни за нарушения и откровени доноси.

Затова не е случайно, че фирмите на Васил Маджаров са изрядни, а неговите конкуренти ядат бой по всички фронтове. Естествено, протекцията си има цена, която е работа на държавното обвинение да осветли.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.