Изненада: Камера на хотел заснела убиеца на Алексей Петров

0

Камера за видеонаблюдение на 5-звездния хотел „Ол сийзън резиденс“, помещаващ се на площад „Оборище“ в баровския столичен квартал „Бояна“ в полите на Витоша може да е заснела предполагаемият убиец на Алексей Петров, научи „Уикенд“ от криминалист, ангажиран в разследването на екзекуцията.

Рано сутринта на 16 август – денят, в който Трактора беше застрелян в обедно време по време на планинска разходка по пътеката към станцията на лифта Бай Кръстю, мръсно бял джип „Лексус“, навярно оборудван с фалшиви регистрационни табели, е стоварил на площадчето в кв. „Бояна“ висок около 190 см. мъж с брада и с лъскави камуфлажни дрехи, носещ огромна раница.

Мъжът свалил от багажника на джипа планинско колело в зелени нюанси с огромни гуми, след което яхнал велосипеда и тръгнал нагоре в планината с него.

Твърди се, че камера за видеонаблюдение на намиращия се в непосредствена близост хотел „Ол сийзън резиденс“ е запечатала лицето на мистериозния здравеняк. Наш източник разкри, че полицаи вече са иззели видеозаписа и са разпитвали служители от хотела. От МВР настояли да им бъдат предоставени записите от охранителната камера с месец назад, но се оказало, че те били изтрити наскоро.

„Не пишете нищо по този случай, ще попречите на разследването! Ваши колеги от Би Ти Ви вече се постараха достатъчно, като изнесоха наяве разкази на свидетели и застрашиха както тяхната сигурност, така и работата ни по разкриването на убийството!“, скара се на репортер на „Уикенд“ високопоставен криминалист от специалния отдел „Престъпления срещу личността“ в Главна дирекция „Национална полиция“.

Въпреки предупреждението от топ полицая, на когото вярваме и уважаваме професионализма му, публикуваме данни от течащото разследване поради опасения, че то може да бъде потулено „отгоре“.

Смята се, че в поръчковото убийство на Алексей Петров са участвали поне трима наемници, които са подготвяли няколко седмици, или дори месеци екзекуцията, проучвайки внимателно обичайният маршрут при ежеседмичните планински разходки на Трактора.

Убиецът е чакал появата на Алексей Петров в района около Драгалевския манастир, край пътеката за лифта Бай Кръстю. Все още криминалистите спорят как точно е ликвидиран Трактор, но надделява версията, че килъра е дебнел от заслон и е произвел първия изстрел с три възможни оръжия – пушка флоберка, автомат „Калашников“, или сръбския автомат „Застава“. Всички те се зареждат с куршуми с калибър 7,62х39 мм, с каквито е застрелян Алексей Петров.

Трактора е уцелен с два или с три куршума, а любовницата му Мирослава е била ранена от рикоширал патрон. Първият куршум е попаднал в слепоочието на Трактора, но макар вече мишената му да е била мъртва, убиецът е пуснал и контролен изстрел от близко разстояние, който буквално е откъснал главата на Алексей Петров от шийните прешлени и трупа.

Заради това Трактора ще бъде погребан в затворен ковчег в четвъртък, след редакционното приключване на този брой на „Уикенд”. Все още липсва официална информация дали са открити гилзи, като според данни на „Уикенд“ до този момент ченгетата не са открили нищо. Свидетели дават противоречиви показания, някои говорят, че са чули 5 изстрела, без обаче да са имали пряка видимост.

Нито един от тримата охранители на Алексей Петров не е видял убиеца. Гардовете са били на повече от 50 метра от началника си, който изрично ги инструктирал да го следват от по-далечно разстояние.

Простреляната Мирослава Михайлова обаче е видяла убиеца. Тя го е описала, като въз основа на нейните показания вече е направен фоторобот на килъра.

Мирослава Михайлова все още се лекува в „Пирогов“, като пред болничната й стая дежурят двама въоръжени полицаи. Според показанията на рехабилитаторката от Правителствена болница, убиецът е бил висок над 185 см., мускулест и атлетичен, бил е облечен с камуфлажни дрехи и е носел шапка на главата си.

Описанието на Мирослава се засича и с портрета на килъра, обрисуван от други трима свидетели, разхождали се в планината, които видели мъж на колело да се оттегля, въртейки педалите с висока скорост. Смята се, че велосипедът е бил електрически.

Два са възможните маршрути за оттегляне, които е използвал наемникът, застрелял Алексей Петров, твърдят криминалистите. Пътят на бягството на килъра е минал или през Владая, или през пернишкото село Кладница, преминавайки през Железница.

„Това са двата най-вероятни маршрута за бягство, тъй като убиецът е искал да избегне полицейските пунктове и охранителни камери на частни имоти, които изобилстват в другите възможни маршрути за оттегляне. Все пак проверяваме всички възможни изходи за бягство през Витоша планина“, разкрива пред „Уикенд” столичен криминалист.

Смята се, че убиецът се е оттегял с колелото си поне 30-40 минути, преди да достигне до Владая или пък до Кладница. След това се е оттеглил с автомобил, а негови съучастници са прибрали велосипеда.

Въпреки че ченгетата вече може и да разполагат със снимка на килъра, свалена от охранителните камери на хотел „Ол сийзън резиденс“, както и с фоторобот по описания на свидетели, опитни криминалисти изразяват скептицизъм, че наемникът ще бъде открит и арестуван.

„Убиецът е действал професионално и със сигурност не за първи път е изпълнявал мокра поръчка. Със сигурност е действал и в екип, а не е бил самостоятелна бойна единица“, твърдят ангажирани с разследването.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.