Гонят висш полицай от СДВР – купил си джип за 250 000 лева

0

Тони Тодоров заложен на дузпата от МВР шефа Калин Стоянов, отива си след смяната на главния секретар Пешо Водката

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който поиска отстраняването  на главният секретар на МВР Петър Тодоров заради зачестилите тежки криминални престъпления в страната, подготвя и други рокади по върховете на полицията, научи „Уикенд“. На дузпата е заложен заместник-директорът на „Охранителна полиция“ в СДВР Тони Тодоров.

Според източник на „Уикенд“ от вътрешното министерство, смяната на Тодоров е обсъждана още при встъпването в длъжност на Калин Стоянов и първото му назначение като министър – на Любомир Николов за директор на СДВР.
Срещу Тони Тодоров са се надигнали гласове, че не осъществява адекватна полицейска охрана на масови мероприятия, като се визират

серия ненаказани вандалски актове

на поддръжници на „Възраждане“. На 11 юни т.г. шумна агитка националисти спряха прожекцията на филм от програмата на „София прайд“ с мотив, че той пропагандирал педофилия и хомосексуализъм сред деца и възрастни. Демонстрантите на „Възраждане“ замерваха с предмети и обиждаха хора, отишли да гледат филма, но въпреки агресивното им поведение от полицията не арестуваха нито един от демонстрантите.
От Дирекция „Охранителна полиция“ към СДВР не съумели да се справят и с опазването на реда при протеста на БСП и „Възраждане“ пред сградата на Европейската комисия в София на 21 май т.г. Тогава симпатизанти от партията на Костя Копейкин предизвикаха хаос в центъра на София по време на шествието „Поход за мир и неутралитет“ и омазаха с червена боя фасадата на Дома на Европа – сградата, в която се помещават Представителството на Европейската комисия и Бюрото на Европейския парламент в София. Въпреки солидната полицейска охрана на мероприятието, нито един от вандалите не беше арестуван. Твърди се, че и до този момент от „Охранителна полиция“ към СДВР

не са издирили и задържали гамените,

отговорни за нападението, въпреки, че от полицията обявиха, че ще идентифицират, задържат и предадат виновниците на прокуратурата за стартиране на дела за хулиганство и нарушаване на обществения ред.
Съществуват съмнения, че зам.-директора на „Охранителна полиция“ Тони Тодоров е издавал устни заповеди на подчинените си да не арестуват поддръжници на „Възраждане“, а напротив – да си затварят очите за хулиганските им действия, уж за да не се създава излишно напрежение в обществото и за да бъде избегнато радикализиране на протестите на русофилската партия.
„Тони Тодоров ще бъде отстранен, след като с поста си се раздели главният секретар на МВР Петър Тодоров, известен кой знае защо с прозвището си Пешо Водката. Ще има и други отстранени от СДВР в следващите седмици“, категоричен е източникът на „Уикенд“ от високите етажи на МВР.
Служителите в СДВР отдавна коментират неприличното богатство на заместник-директора на „Охранителна полиция“ Тони Тодоров, което странно е останало незабелязано от отдел „Вътрешна сигурност“. От няколко месеца комисар Тодоров

шофира чисто нов джип „Рейндж Ровър“

на стойност 250 000 лева, решен в цвят металик. Официално лъскавото возило се води собственост на родственик на Тони Тодоров. Твърди се и друго – че Тодоров притежава къща в затворен комплекс в курортното планинско село Баня, купена за 270 000 евро тази пролет от негов роднина. Иначе полицейският началник живее във ведомствен апартамент в софийския кв. „Белите брези“, предоставен му от МВР.
Същевременно до „Уикенд“ достигна и слуха, че за поста главен секретар на МВР е обсъждано името на Светлозар Лазаров. Той заемаше поста главен секретар на МВР по време на втория управленски мандат на Бойко Борисов, но през 2015 г. напусна системата на МВР след като Борисов подаде оставка. Впоследствие Лазаров започна работа като началник по сигурността на „Българо-американска кредитна банка“, която е управлявана от Цветелина Бориславова, бивша половинка на Бойко Борисов. Преди това пък за кратко бе част и от партия „Атака” и дори се появяваше  публично рамо до рамо с лидера й Волен Сидеров.
Твърди се, че Лазаров е близък приятел с МВР шефа Калин Стоянов и че изпълнява ролята на нещатен негов съветник по кадровите въпроси в силовото ведомство. Срещу евентуалното му назначение обаче имало остри реакции от един от коалиционните партньори в т.нар.”сглобка” – „Демократична България”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.