Пламен Бобоков, хакерът Кристиян, бившият шеф на баретите и Ваня Червенкова на опелото на Алексей Петров

0

Бизнсменът Пламен Бобоков пристигна да изпрати Алексей Петров. В 11 часа започна ритуалът, Бобоков дойде 5 минути преди началото на поклонението. Минута след него дойде и бизнесдамата Ваня Червенкова, която преди години оцеля при атентат.

Тук е и олимпийската шампионка Ивет Горанова. Петров бе председател на федерацията по карате. „Благодаря ви, господин президент!“, написа след смъртта му младата шампионка. 

45 минути преди началото на поклонението паркингът пред гробището в столичния кв. „Бояна“ вече бе пълен.

Братът на Алексей Петров – Огнян, както и Марчело Джотолов, подсъдим с него по делото Октопод, дойдоха първи за погребението на бившата барета заедно с майката на Петров Диляна. Възрастната жена бе спряла да се храни след разстрела на сина й, разказаха близки преди дни.

На погребението дойде и Кристиян Бойков, обвинен, че е хакнал базата данни на НАП.  След като напусна „ТАД груп“,  Бойков започна работа при  Алексей Петров. Неговият шеф в отдела Явор Колев също дойде. Именно Колев като шеф на отдел „Киберпрестъпност“ задържа Бойков. 

Да се прости дойде и известният адвокат, бивш следовател и командир на Алексей Петров в отряда на баретите Лъчезар Таков. С него бе и синът му, също адвокат, Любомир.

Политологът Стойчо Стойчев бе друг от опечалените. Дойде и Владимир Сиркаров от Съюза за стопанска инициатива, чийто председател бе Петров. 

На място има охрана на гробищния парк, частни градове и патрул на полицията. Медиите не се допускат вътре. Очаква се Петров да бъде погребан в затворен ковчег, тъй като единият куршум, изстрелян от убиеца, го поразил в лицето.

Мирослава Михайлова е жената, която е била с Петров по време на стрелбата на Витоша на 16 август. Тя бе улучена от рикошет и закарана в „Пирогов“, където бе оперирана и вероятно още се възстановява.                                                 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.