Симон Милков е намушкал бодигарда на фолкпевицата Галена

0

Симон Милков – политически влогър и създател на рубриката „Шибанистан“, е намушкал бодигарда на фолкпевицата Галена – Георги Коев, след сбиване в нощен бар във Велико Търново, пише „Борба“.

След инцидента подозренията за нападението падат именно върху Милков, а последствията за Коев вече са ясни на обществеността.

Припомняме, че Георги Коев бе атакуван в пиано бар в старата столица, където фолкпевицата била на участие. В злополучната вечер се разразил скандал между две компании.

Солидно почерпен мъж влязъл в пререкание с клиент. Извършителят изпаднал в ярост, грабнал чаша, строшил я в масата, а тази част, която останала в ръката му, я хвърлил и с нея ударил по главата опонента си.   

Тогава гардът на фолкдивата се притекъл на помощ на ранения, но друг мъж го намушкал в бедрото с остър предмет. Георги Коев обаче отишъл в спешна помощ едва в неделя сутринта часове след свадата. Медиците констатирали, че е с контузна рана, която била обработена и след това мъжът бил освободен за домашно лечение.

В понеделник ходил в болницата на превръзка, а във вторник състоянието му се влошило и се наложило да бъде опериран. Това са установили разследващите, става ясно още от изданието.

„Пациентът беше с дълбока порезна рана на бедрото и дълга около 26-27 сантиметра. Нараняването е близо до магистрални кръвоносни съдове на бедрото и като по чудо не са засегнати. Разрезът е от остър предмет, но не мога да кажа от какво е, дали е от нож, стъкло или нещо друго.

Пациентът беше прегледан и от съдебен лекар, който ще изготви експертиза за освидетелстване“, коментира хирургът д-р Николен Стойнов, който е оперирал пострадалия.

Според близки на Георги Коев, той е с 36 шева на крака и е имал сериозна кръвозагуба. Пред свои приятели Коев споделил, че секунда преди да бъде намушкан, видял в ръката на нападателя да проблясва острие. От ОД на МВР във Велико Търново отказват коментар. По случая вече има две преписки, но досъдебни производства все още не са образувани, обясниха от  Районната прокуратура във Велико Търново.

Според потърпевшите извършител е Симон Милков. Запознати разказват, че спречкването в бара между него и Евгени Димитров станало заради стара вражда между тях. Още същата нощ хората от двете компании били отведени за показания в полицията. Тепърва отново ще бъдат привиквани и разпитвани свидетели на драмата, които са били в заведението.

Георги Коев е бил търсен за разпит, но не бил открит. Едва в сряда следобед пострадалият е дал показания пред разследващите. Симон Милков пък казва, че във въпросната нощ е бил нападнат бит и ритан от двамата мъже, които е наранил при самоотбрана. След мелето той отишъл пред сградата на полицията, където записал три видеа с твърденията си и след това ги публикувал в социалните мрежи.

Милков се държал грубо с полицаите като ги псувал и обиждал. Заради това засега срещу него ще бъде образувано производство за хулиганство.

Юристи пък коментират, че ако заключението на съдебно-медицинския експерт е, че Георги Коев е със средна телесна повреда, то извършителят трябва да бъде съден.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.