И германските служби погнаха българите, обвинени за шпионаж в полза на Русия

0

Германските служби за сигурност разследват дали българите, обвинени за шпионаж в полза на Русия във Великобритания, са били активни и в Германия, информира NOVA,цитирайки агенция WDR.

Според информацията германските служби за сигурност разследват налични следи, че заподозрените българи може да са шпионирали и военни съоръжения там.

Смята се, че поне един от тримата българи в миналото е пътувал до Германия, но не се съобщава кой точно е той. Властите проверяват индикации, че пътуването може да е било шпионска операция. Разследването се базира на информация на британските власти и е поето от Федералната криминална служба. Германските власти все още не са коментирали нищо по темата официално.

Припомням ви, че стана ясна още една връзка по шпионската афера с Германия и по-скоро на сочения за „мозък” на групата Орлин Русев, който е снабдявал със специално оборудване за наблюдение Ян Марсалек – най-издирвания човек от германската държава, който стои зад една от най-големите финансови измами в страната и на когото се преписват близки връзки с руските и австрийск

Според оценката на военното контраразузнаване руските служби се фокусират предимно върху събирането на информация за доставките на оръжие за Украйна и обучението на украински войници в Германия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.