Ченгета от Първо РПУ в Добрич прикриват свой колега-бияч на жена си

0

Планина от мускули, татуировки, нагла физиономия – това е баналната представа за домашен побойник. Какво обаче се случва с жертвите, когато насилникът е ченге, при това на висока позиция, а колегите му са солидарни с него?

Такъв домашен терорист се оказва Пенко Бяливанов, обясняват отлично запознати и допълват, че той е шеф на районните инспектори в Първо РПУ в Добрич. През последните 5-6 години живее с К.К., името на жената се пази в редакцията и по обясними причини не го изписваме. Двамата нямат официален брак, живеят на семейни начала и имат едно детенце, писа „Уикенд“.


В началото на тази година разривът в отношенията им стига пределна точка и семейството се разпада. Жената се премества във Варна, в квартал „Аксаково“, след като повече  не може да търпи шамарите на мъжа си. И тогава, след физическия, започва и психическият тормоз.
Фантазията на полицая Бяливанов, който по силата на професията се явява пазител на закона, стига дотам, че пуска обява за продажба на апартамент в социалната мрежа. Само че той не продава своето жилище, а дома на бившата си тъща. Тя случайно разбира от познати, че „продава“ имота си в Добрич. Въпреки оплакването й, досега не е известно шефовете на Бяливанов да са му е потърсили отговорност, че злоупотребява и разгласява лични данни. Веднага да уточним, че началниците му са наясно с „обявата“. Само че в частни разговори те с усмивка казвали, че майката и дъщерята са „луди“ и какво да се занимават с тях и „измислените им проблеми“.


Самата К.К. става пряк обект на агресията на Бяливанов. Той започва да се навърта из квартала във Варна, където тя живее. Пред съседите се представя за полицейски началник от Добрич. Неотдавна издебва К.К., докато паркира, и с колата си се опитва да й попречи да отвори вратата и да слезе.

Следват разправии и закани.

Стресирана от тормоза, К.К. подава жалби в прокуратурата и източниците ни казват, че имало проверки. В РПУ-то, в което работи като началник Пенко Бяливанов, също уж била започнала проверка. Комисията се оглавява от шефа на Първо РПУ Добромир Пеев. Досега няма резултатът, освен неофициалните коментари, че „жената е луда“. Явно никой от колегите на ченгето не иска да му разваля „рахата“, да му направи дори забележка да спре да се занимава и да тормози жената, която го е напуснала.


Любопитно е, че въпреки проверката, когато Бяливанов подал документи, с които иска да се поднови разрешителното му за оръжие, никой не намерил основание да му откаже. Източниците ни казват, че процедурата протекла гладко. За разлика от аналогичен случай преди време. Тогава полицай, срещу когото имало жалба за домашно насилие, се разделил и с личното си оръжие.
„Бяливанов явно е много специален служител, понеже това не е първият случай, при който ръководството на РПУ-то си затваря очите пред негови прегрешения“ – разказват запознати. Преди време се оказало, че се краде ток във вилата, в която той живеел в местността „Фиш фиш“, ул. „Четвърта“, край Балчик. И тогава пак започнала проверка. Тя обаче установила, че вилата всъщност е собственост на бащата на полицая и уж така и не станало ясно кой я е обитавал и е крал ток. В крайна сметка историята била потулена, без да се стига до наказания.


А когато неотдавна в РПУ-то се занимавали със сигнал срещу служител, който бил домашен насилник, началникът Добромир Пеев възложил на Бяливанов да ръководи проверката. В резултат – полицаят, който тормозел семейството си, бил преместен в друго градче, в шеста глуха.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.