Княгиня Калина изпила бутилка вино и седнала зад волана

0

Царската дъщеря княгиня Калина е изпила поне бутилка вино, след което е седнала зад волана на зеления си джип и е катастрофирала, твърди Lupa.bg. Засега информациите колко точно промила е имала екстравагантната дъщеря на Симеон II в кръвта си варират между 1,2 и 1,6%, което обаче е много над допустимата концентрация.

Калина е катастрофирала край хотел „Мура“ в Боровец. Това е станало при маневра по време на излизане от паркинга, като княгинята се е ударила в близката бариера. Опитала се да избяга, но била задържана от охраната на хотела, макар че тази информация бе отречена малко по-късно. За малко обаче Калина щяла да блъсне и мъж, който бил на паркинга.

При идването на полицията е установено, че тя е с над 1,2 промила алкохол в кръвта. Княгинята ще бъде придружена от полицията, за да й бъде взета кръвна проба.

Според новите промени в Наказателния кодекс държавата ще може да конфискува колата на пияни шофьори при определени условия.

Ако шофирате с над 1,2 промила алкохол се полагат от 1 до 3 години затвор и глоба от 200 до 1000 лева.

При повторно нарушение с над 0,5 промила отново се отнема автомобилът, и се налагат от 1 до 5 години затвор, и от 500 до 1500 лева глоба.

Засега не е ясно къде се е почерпила Калина. Тя живее със семейството си в двореца дворецът „Царска Бистрица“ в Боровец, който е собственост на баща й Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза.

Царската щерка била в ресторанта на хотела, за да вземе храна за вкъщи. Няма данни там да е употребила алкохол.

Вероятно е пила в дома си и след това се е качила на колата, разчитайки, че разстоянието от двореца до хотела не е голямо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.