Мафиотското убийство на Алексей Петров – отмъщение за Къро?

0

Трактора осигурил чрез братя Галеви екип от наемници, които ликвидирали висаджийския бос в ЮАР

Мафиотската екзекуция на Алексей Петров е поръчана като отмъщение или за да бъдат прикрити следите, водещи към поръчителите на жестокото убийство на висаджийския бос Красимир Каменов – Къро, който на 25 май т.г. беше показно ликвидиран в имението си Кейптаун заедно със съпругата си Гергана, бавачката Слава Сергиева и бодигарда Деян Генов. Това е основната версия, по която работят криминалистите след покушението над Трактора, научи „Уикенд“.

В сряда, 16 август, около 12 ч. на обяд, бившият командос, силов застраховател и настоящ могъщ бизнесмен с огромно задкулисно влияние в службите за сигурност и в правителството на Николай Денков, беше застрелян от наемен убиец в гориста местност над софийския квартал „Драгалевци“ в близост до витошкия лифт.
61-годишният Алексей Петров е бил причакан в засада от килъра си, докато се е разхождал по витошката пътека в компанията на 48-годишната Мирослава Михайлова и придружаван от трима бодигардове. Охранителите

не са успели да отвърнат на огъня,

макар да са били въоръжени, тъй като са се движили на около 20 метра след началника и придружителката му, която беше откарана в кома и с опасност за живота в „Пирогов“ с огнестрелна рана в гръдния кош. Алексей Петров е застрелян с куршум в главата, минал през слепоочието му, като според първоначални данни килъра е стрелял с автоматично оръжие.
Известно е, че убиецът на Трактора е бил облечен в камуфлажни дрехи и че е произвел поне два изстрела – фатален куршум, пратен в главата на Алексей Петров и още поне един изстрел, предназначен за придружителката му.
Мъжът, убил Алексей Петров, се е придвижвал на велосипед. Според източник на „Уикенд”, килъра е мъж на неопределена възраст, среден на ръст, с нормално телосложение – нито атлетично, нито слабо. Той е карал спортен велосипед тип „байк” по алеите в Драгалевци и бил с характерната спортна екипировка и защитна каска на главата. Това е и причината никой да не се усъмни в него и тримата бодигардове на Алексей Петров, които били наблизо и се озъртали за евентуални похитители, да не го неутрализират. В района непрекъснато имало колоездачи и присъствието на поредния не се сторило ненормално за охранителите.
Така велосипедиста-килър се приближил буквално на сантиметри до Трактора, който ходел в компанията на 48-годишната Мирослава Михайлова и оживено обсъждал нещо, и в движение извадил автомат. Произвел е два изстрела от много близо – единия в окото на Алексей Петров, който се оказал фатален, и втори в тялото. След това стрелял и по жената. Докато бодигардовете се опомнят, велосипедиста духнал в гората с бясна скорост.
Макар и ранена, Мирослава събрала сили и се обадила на 112 около 12,20 часа и подала сигнал. Тя запазила съзнание около половин час и дала точно описание на случилото се и на похитителя. Малко по-късно изпаднала в безсъзнание и е отведена в „Пирогов”, където лекарите все още се борят за живота й.
Няколко независими един от друг източници на „Уикенд“ твърдят, че през последната година Трактора често се е разхождал из Витоша в компанията на Мирослава, за която слуховете гласят, че е била актуалната му любовница. Алексей Петров е официално женен за Мариана Петрова, но за него се знаеше, че от поне десетилетие живее на семейни начала с Ива Павлова, също заемаща ръководен пост в „Лев Инс“. Според криминалисти, ангажирани в разследването, Алексей Петров и дамата, която го е придружавала, са

имали уговорен обяд за 13 ч.

в ресторант „Воденицата“, стопанисван от Веселин Денков- Весо Брадата.
Минути след екзекуцията на Алексей Петров в планината, МВР и прокуратурата блокираха пътя за хижа „Алеко“, а десетки полицаи с мотоцитлети предприеха щателно претърсване на района. Лобното място на Трактора беше посетено от главният секретар на МВР Петър Тодоров, шефовете на СДВР и националната полиция Любомир Николов и Атанас Илков, както и началника на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова също бяха на терен.
„Работи се по няколко основни версии – поне 5 на брой, сред които са бизнес конфликт, лично отмъщение и мафиотска вендета“, коментира пред „Уикенд“ столичен криминалист, ангажиран в разследването.
Според една от версиите,

Трактора е ликвидиран заради Къро,

като засега няма яснота дали убийството е поръчано като отмъщение за жестоката екзекуция на Красимир Каменов, или за да бъде скъсана връзката между поръчителите на екзекуцията на висаджийкия бос с действалият като посредник Алексей Петров.
Неофициално се твърди, че убийството на Красимир Каменов – Къро е било уредено от България заради намерението на висаджийския бос да свидетелства пред федералните служби в САЩ за връзки на високопоставени политици с криптокралицата Ружа Игнатова, която се води безследно изчезнала от години. Твърди се, че Къро е трябвало да даде показания, подкрепени с документи чрез конферентна

връзка с федерални агенти от САЩ,

като контактът бил направен от укриващия се в Дубай с 18 повдигнати обвинения хазартен могул Васил Божков.
Заради това се пристъпило към спешни действия, а със задачата да подсигури замлъкването на Къро бил натоварен Алексей Петров. Той пък възложил поръчката на своите някогашни колеги от отряда на баретите – дупнишките феодали Пламен Галев и Ангел Христов, които дълги години се укриваха от родното правосъдие в ЮАР.
На 25 май т.г. Красимир Каменов – Къро беше показно ликвидиран в имението си в Кейптаун, Южна Африка от екип наемни убийци, нахлули с взлом с брониран микробус с фалшиви регистрационни табели и затъмнени стъкла в баровския дом на висаджийски бос. Убийците са били 9 човека, всички облечени с фалшиви униформи и шапки на американската служба за борба с трафика на наркотици ДЕА. Неофициално се твърди, че част от килърите са били българи, живеещи от години в ЮАР и работещи за братя Галеви. Друга информация обаче гласи, че

мократа поръчка е възложена на албанци,

като за нея били платени $ 1,5 млн. Килърите опразнили и блиндираната каса на Красимир Каменов – Къро и оттам отмъкнали важни документи.
Само седмица след бруталния разстрел на Къро в ЮАР, Дупница беше разтърсена от мистериозната смърт на Ангел Христов от дупнишкия тандем братя Галеви, който се водеше в неизвестност повече от 10 години. Според обявлението на близките на Ангел Христов, той се прибрал на 2 юни късно вечерта в имението си в Ресилово, но след среща със своите роднини силно се развълнувал и починал от инфаркт. В ъндърграунда обаче върви упорит слух, че Ангел Христов е бил

убит чрез инжектиране на отрова,

която е спряла сърдечната му дейност и че всъщност трупа му е бил докаран в Дупница, а не както официално се твърди – че е издъхнал в имението си в Ресилово.
И до днес не е ясно кога и как Ангел Христов се е прибрал в България, като битува версията, че той заедно с партньора си Пламен Галев е напуснал ЮАР веднага след разстрела на Къро поради опасения, че двамата могат да бъдат задържани от полицията в Южна Африка във връзка с екзекуцията на висаджийския бос. Смята се, че Пламен Галев се е отправил към Дубай, а Ангел Христов се е върнал в България на 29 или 30 май, за да намери смъртта си на 3 юни. Не е известно с кои хора се е виждал Ангел Христов след тайното си пристигане в България. На погребението му обаче много от опечалените бяха категорични, че

брат Галев не е умрял от естествена смърт,

а е бил ликвидиран чрез изключително рядка отрова, която не може да бъде идентифицирана.
„Едва ли някога мафиотския ребус, обвързващ убийството на Къро, инфаркта на Ангел Христов и екзекуцията на Алексей Петров ще бъде разплетен. Има различни версии, някои от които взаимно изключващи се, но общото е едно – трите случая са взаимно свързани“, убеден е столичен антимафиот. Той самият е склонен да приеме за меродавна версията, че Алексай Петров е ликвидиран за отмъщение от хората на Красимир Каменов – Къро, а не за да бъде скъсана връзката с поръчителят на бруталното мафиотско убийство на висаджийкия бос в ЮАР. И намира за смехотворни твърденията, че екзекуцията на Трактора е била, за да се осуети триумфалното му завръщане в ДАНС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.