СРЕДНОЩЕН ДЕМОНТАЖ: Фенове на „Левски“ разбиха плочата на паметника на съветската армия

0

Четирима души са задържани след като фенове на „Левски“ нападнаха палатковия лагер пред Паметника на съветската армия, счупиха плочата на монумента и замеряха с димки и други хората в лагера късно снощи, съобщи „24 часа“.

Атаката е станала около час след победата на „сините“ над израелския „Апоел“ (Беер Шева) с 2:1. Сигналът е подаден в 23,45 ч. Минути по-рано фенове на „Левски“ са нападнали палатковия лагер. Агитката издигнала транспарант с надпис „Демонтаж“, а след като счупиха плочата, написаха със спрей „Искаме български паметник“.

„Дойдоха около 20-30 човека от агитката на ‘Левски“, повечето с маски, извадиха спрейове, боксове, чук, с който започнаха да чупят надписа, започнаха да хвърлят запалителни елементи- димки, факли по нас… и аз не разбрах точно. Всичко стана за минута- две. Успях да снимам само края“, пише във фейсбук Геновева Кръстева и прилага видео от атаката.

В клипа се вижда и полиция.

За преместването на паметника има решение на Столичния общински съвет, затова и хора отидоха пред него с палатки – за да го бранят.

След атаката на място отидоха и политици като Мая Манолова и бившия вътрешен министър Румен Петков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.