Алексей Петров застрелян в главата от велосипедист

0

Алексей Петров е бил убит в тузарския столичен квартал „Драгалевци“ от велосипедист е последната информация за убийството. Според няколко различни източника Петров е прострелян в главата с един куршум.

С Петров е била жена, която движи основната част от бизнеса му. Двамата редовно са правили разходи на Витоша по същото време. Жената също е простреляна и впоследствие е откарана в болница в столицата в тежко състояние. Двамата са се разхождали в Драгалевци по пътеката към станцията на лифта Бай Кръстьо.

Градският прокурор на София Илияна Кирилова, заедно с двама от заместниците й Христо Кръстев и Ивайло Илиев, са на мястото на убийството.

„Човек с ловни дрехи ни застреля“ е казала жената пред полицията, съобщи БиТиВи. Самата тя е подала сигнала. Мъжът бил с камуфлажни дрехи на велосипед. По-рано се появи информация, че убийството е извършено с пушка с оптически мерник.

Твърди се, че жената се казва Мирослава.

Покушението срещу Алексей Петров бе коментирано лаконично от министърът на отбраната Тодор Тагарев.

„Не е в сферата на моите компетенции“, каза Тагарев.

Преживява няколко атентата

Алексей Петров е роден на 23 април 1962 година в ловешкото Бабинци.

Завършва милиционерското средно училище в Пазарджик през 1981 г. Работи 8 години в силите за сигурност и в силите за антитероризъм до началото на 90-те години. През 2009 г. Алексей Петров е обявен от тогавашния вътрешен министър Румен Петков за дългогодишен секретен сътрудник на контраразузнаването, после и на ДАНС.

Цялата кариера на Алексей Петров е свързана със службите за сигурност. Застреляният е работил в Шесто управление на ДС, а по-късно и в Специализирания отряд за борба с тероризма.

Петров преживява няколко атентата.

През 1999 г. бившата барета е прострелян в крака след скандал с Кирил Киров – Японеца. Версията тогава беше, че пистолетът е гръмнал случайно.

През 2002 г. Петров е прострелян в гърдите и крака с автомат. Така и не стана ясно кой е атентаторът и каква причината за престъплението.

През 2015 г. срещу ексбаретата беше стреляно с два гранатомета. Като организатор на това покушение на 10 години затвор беше осъден украинецът Роман Ловгиненко. Според Прокуратурата в периода от пролетта на 2014 г. до 29 октомври 2015 г. в София, Ловгиненко подготвял покушението, заедно с още трима души.

На 10 февруари 2010 г. е задържан и обвинен за лидер на престъпната група „Октопод“, занимавала се с рекет и изнудване. През октомври същата година е пуснат под домашен арест, а обвиненията са намалени до рекет и изнудване срещу 2 лица от 1998 и 2000 г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.