Изправят пред съда обвинения за двойното убийство в Лозен

0

Софийският апелативен съд ще гледа мярката за неотклонение на Чавдар Бояджиев, който бе задържан за двойното убийство в Лозен. Телата на 18-годишно момиче и 27-годишно момче бяха открити на 5 август сутринта в местност край селото. По тях е имало огнестрелни рани.

Момичето е било убито в късните часове на 3 август. Не по-късно от 4 часа е извършено второто убийство – мъж на 27 г. Убийствата са извършени с огнестрелни оръжия, “по особено жесток начин”.

При задържането си мъжът направи самопризнания. Намерени проектили и гилзи при тялото на убитото момче са изстреляни от пистолет, намерен в автомобила на обвиняемия, доказва експертиза на разследващите органи.

Съвсем съзнателно и обмислено 34-годишният Чавдар Бояджиев е застрелял 27-годишния Иво Колев, категорични са разследващите. При всеки отказ на младия мъж да му даде кода си за онлайн банкирането, е получавал куршум. А парите трябвали на Бояджиев, за да мине през Турция към Русия, след като убил и 18-годишната Яна.

Бояджиев сам е посочил къде къде са телата на жертвите. В дома му са открити дрехи и обувки с остатъци от кръв.

През април миналата година задържаният е извършил убийство на 22-годишна жена, но е освободен с мярка подписка.

След случая Борислав Сарафов поиска оставката на районния прокурор на София Невена Зартова, а ръководството на МВР сне доверието си от началници в структурата на СДВР.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.