Бившият на Дебора бил в дома й 2 часа преди зверството

0

В жилището на рязаната с макетно ножче Дебора Михайлова е нaмерена кървава следа от мъжка обувка, за която се предполага, че е на 26-годишния Георги Георгиев, писа „Галерия“.

Той продължава да отрича, че е човекът, обезобразил 18-годишното момиче. по данни на жертвата, тя е познала приятеля си по брадата, подаваща се под маската му и по парфюма, който усетила. Георгиев твърди, че не е напускал във фаталната нощ с. Братя Кунчеви, където бил на рожден ден.

Свидетел обаче е дал показания, че го е закарал до Стара 3агора именно на 26 юни – деня, в който е извършено зверството. През същия ден вечерта на гости на Дебора е бил бившият й приятел, който останал около час с нея е жилището й. След като си тръгнал, момичето отишло до магазина, а след това влязло в банята. Разменило си и кореспонденция с Георгиев в Инстаграм. Нападателят е пристигнал в апартамента около 23.00 ч. Той е знаел, че вторият баща на Дебора, с когото тя живеела, не е в жилището. Тя се е съпротивлявала, когато нападателят е започнал да бръсне главата й, затова по нея има охлузвания, установил съдебният лекар. Според жертвата, тя е загубила съзнание и когато дошла на себе си, маскираният мъж вече го нямало. Цялата в кръв, Дебора се добрала до съседката си Пенка Гайдарова, която е подала сигнала в полицията. От дома на Георгиев са иззети дрехи за експертиза, която още не е готова. Разпитани са били и съседи, които обаче не са чули никакъв шум от апартамента на момичето, нито викове за помощ.

Преди дни стана ясно, че Георги се е сдобил с още 4 обвинения, като общо стават б. Това се случва, след като 18-годишното момиче дава отново показания в Районната прокуратура в Стара 3агора, че е било неколкократно заплашвано с убийство. От началото на април до края на юни Георгиев лично и чрез мобилно приложение общо 5 пъти e повторил заканите. Той е обвинен и за нанасяне на средна телесна повреда и в момента е зад решетките с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Междувременно стана ясно и че прокуратурата е започнала проверка по сигнал на Божидара Овчарова – „Мис Стара 3агора 2018, за системен тормоз и  изнудване на млади жени в града от страна на „колекционери на голи снимки“. Овчарова публикува клип в TikTok, в който твърди, че бруталното нападение над 1 8-годишно момиче с макетен нож и остригване на главата не е първият подобен случай. Тя твърди, че Дебора е поредната „остригана и пребита“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.