Защо МВР крие за свирепа нарковойна в „Люлин“? Изхвърлиха от 8-ия етаж двама дилъри на наркотици, обявиха ги за самоубийци

0

Убитите младежи са част от обкъжението на братята Бериша, подозират Севар и Давид за жестокото убийство

В софийското панелно гето ж.к. „Люлин“ вече се води свирепа гангстерска война между конкурентни дилъри на дрога, както „Уикенд“ пророкува преди месец след масовото меле между местните улични престъпни авторитети – братята Михаил, Анджело и Александър Бериша и Любомир Велков – Любо Носа.

Няколко седмици след бруталната бандитска схватка, която си устроиха пред очите на стотици техни съкварталци братята с албанска жилка в кръвта и техния съперник Любо Носа, труповете на двама млади мъже от близкото обкръжение на братята Бериша бяха намерени размазани и обезобразени пред блок 320 в ж.к. „Люлин“ -3.

Труповете на двамата млади мъже

на 19 и 25-годишна възраст са били открити в 5,30 часа сутринта на 2 август пред блок 320 в „Люлин“ от криминалистите, след като постъпило обаждане на спешния тел. 112 от ранобуден гражданин. Минути по-късно са пристигнали ченгета от 9-то РПУ в София и криминалисти от отдел „Убийства“ към СДВР. До късния следобед в сряда, 2 август от МВР отказваха да дадат официална информация за мистериозната и мъчителна смърт на двамата млади мъже. След като сайта Lupa.bg съобщи за инцидента, от пресцентъра на СДВР лаконично информираха, че става въпрос за ритуално самоубийство на двама мъже, без обаче да дават повече подробности. По-рано през деня от 9-то РПУ отказаха да коментират случая с двата трупа пред блок 320 в „Люлин“, позовавайки се на „следствена тайна“.
Според полицейски източник на „Уикенд“, по случая с

изхвърлените от 8-ия етаж младежи

е спуснато умишлено информационно затъмнение от ръководството на МВР, уж за да не се пречи на стартиралото разследване. Неофициално обаче се коментира, че от полицията и прокуратурата не са искали изобщо да съобщят официално за случая не заради нуждите на разследването, а поради опасения на правителството, че вестта за изхвърлените от 8-ия етаж двама млади мъже ще ожесточи и радикализира протестите, избухнали след случая с ненаказаното насилие над Дебора от Стара Загора. През последните дни десетки хиляди българи протестират пред съдилища, прокуратури и областни дирекции на МВР в 40 градове, като все по-често се чуват призиви за въоръжена съпротива и раздаване на улично правосъдие при липсата на адекватно такова от правораздавателните органи и напълно дезертиралите от функцията си да защитят гражданите родна полиция, прокуратура и съд.
Източници на „Уикенд“ от софийския ъндъграуд разкриват, че убитите двама младежи в „Люлин“ са

наркодилъри с прякори Стимбата и Бозавия,

които са родом от Русе, но от 2-3 години живеят в апартамент на осмия етаж на блок 320 в „Люлин“, който им е отдаден под наем от адвокатка, занимаваща се с наркодела. Твърди се, че Стимбата и Бозавия са пласирали кокаин, марихуана и екстази в 3-и район и са част от крими организацията на братята с албанска жилка Михаил, Анджело и Александър Бериша.
Братя Бериша придобиха криминална слава само преди месец, след като влязоха в кървава свада с 32-годишния люлински наркобандит Любомир Велков – Носа. Тогава видеокадри от уличното меле в „Люлин“ показаха как Любо Носа и средния от братята Бериша – Михаил, се сбиват на улицата пред блок 204 в софийското панелното гето, като Любо Носа е надвит от опонента си. Докато Носа е на земята, притиснат от Михаил Бериша, в боя се включват и другите двама братя, които нанасят безпощадни юмруци и ритници. Макар и целия окървавен, Любо Носа успява да се изправи на краката си и да избяга от братята.
Минути по-късно 32-годишния Любомир Велков се връща на импровизираната улична арена, но този път зад волана на мощния си черен джип „Мерцедес“, с който умишлено блъска Александър Бериша. Очевидци на бруталния екшън свидетелстват, че преди Любо Носа да бъде свален насилствено от возилото, той на няколко пъти опитва да прегази и другите двама братя Бериша – Анджело и Михаил, които обаче съумяват да избегнат джипа. В резултат на мелето

Александър Бериша остана без крак,

който беше ампутиран в „Пирогов“.
Любомир Велков – Носа е с повдигнати обвинения за умишлено причиняване на катастрофа и нанасяне на тежка телесна повреда и търка наровете на следствения арест в София. Въпреки това криминалистите разследват версията, че изхвърлените от терасата на 8-ия етаж двама мъже са убити за отмъщение и като част от нарковойната, която се води между конкурентни групировки, чиито представители са и Любо Носа, и братята Бериша.
Запознати с разследването разкриват пред „Уикенд“, че при претърсване на апартамента на 8-ия етаж в блок 320, от който са били изхвърлени двамата наркодилъри, са открити дрога, спринцовки с хероин, оставени демонстративно на масата в хола и две полупразни бутилки от уиски, заедно с таблетки диазепам. Подозрителното е, че жилището е било

старателно изчистено с белина и препарати,

за да не бъдат открити ДНК следи от вероятните извършители на престъплението. Смята се, че преди двамата дилъри да бъдат изхвърлени от балкона на апартамента, те са били жестоко пребити в жилището, в което живеели под наем. Телата им са предадени за аутопсия в „Съдебна медицина“, но официална информация липсва.
Въпреки подозрително късното официално обявление на СДВР, че в „Люлин“ – 3 е имало ритуално самоубийство на двама младежи, запознати разказват, че от отдел „Убийства“ към СДВР тихомълком работят по съвсем друга версия – че младите мъже са ликвидирани от конкурентни дилъри на дрога, а жестоките гангстерски убийства са замаскирани като

синхронизирано двойно самоубийство

чрез едновременно скачане от 8-ия етаж на жилищен блок.
Според полицейски източник на „Уикенд“, основни заподозрени като извършители на жестокото наркоубийство в блок 320 в „Люлин“ са ромските крими босове Севар и Давид. Двамата вече са обявени за издирване със скрит бюлетин на МВР, тъй като не са открити на адресите си. Севар и Давид са известни от години сред представителите на люлинския ъндърграунд като основни босове на дрогата и проституцията в трети микрорайон на ж.к. „Люлин“.
„Двамата контролират проституцията в „Люлин“, както и търговията с дрога в Трети микрорайон. Само преди месец Севар

излезе от затвора за непредумишлено убийство,

след като излежа смехотворно ниска 5-годишна присъда. Една от причините от МВР да не искат да огласяват данни за двойното убийство в „Люлин“ е, че ще последват неудобни въпроси как предполагаемият извършител е излязъл предсрочно от затвора, а това може да доведе до ескалация на протестите на гражданите в цяла България“, допуска наш информатор от подземния свят.
Според полицейски източници на „Уикенд“, след като е бил информиран за двойното наркоубийство в ж.к. „Люлин“, МВР шефът Калин Стоянов е разпоредил стартирането на специализирана полицейска операция срещу мастити наркодилъри от София с цел да бъдат овладяна ситуацията с изпуснатите от контрол организирани престъпни групи. Очаква се акцията да стартира през уикенда със знакови арести на добре познати на обществото кримки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.