Ето го и Георги от Бургас, който удря бременната си приятелка в корема

0

Георги Кочев е името на бургазлията, който е удрял жестоко в корема бременната си приятелка. 29-годишният младеж е с богато криминално минало, провиненията му са за притежание на наркотици.

Двамата с приятелката си живеели на квартира отскоро, били хубава двойка и привидно се разбирали, разказаха съседи.

Неясно остава обаче защо и как се е стигнало до момента Георги да удари, и то в корема, бременната жена до себе си. Момичето е добре, потърсило е помощ вчера в Кризисния център за лица и деца, жертви на домашно насилие в Бургас. Вече е подала и молба за защита по Закона за защита от домашно насилие, съобщава Флагман.

„Очакват се ограничителни мерки спрямо насилника. Знаем, че бременната жена е била физически малтретирана от съжителстващото с нея лице. Нанасяни са ѝ удари в областта на корема. Прегледана е от лекари, но не са установени някакви проблеми. Тя е добре”, уточни шефката на Кризисния център Искра Делчева.

При друг случай бременна в четвъртия месец жена е загубила детето си, след като е била удряна в корема от приятеля си. Случаят е от миналата седмицa от Бургас. Веднага са подадени документи за защита. Когато тя е потърсила закрила в Центъра за превенция на насилието. Оттам отчитат ескалация на случаите на насилие над бременни жени, като само за последния месец в Бургас те са три.

„Вследствие на физическо насилие, което е сериозно упражнено спрямо нея от партньора ѝ, тя принудително прави аборт по медицински причини, тъй като той я е удрял в корема и съответно плодът е нямало да се роди здрав“, коментира Жени Петрова от центъра.

Младата жена е настанена при свои близки. В съда в Бургас е заведено дело по Закона за защита от домашното насилие. Чака се решение за ограничителни мерки спрямо мъжа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.