Мастита съдийка блъсна пияна микробус на украинци във Варна

0

Красимира Желева съветвала „укрите“ да воюват с Путин, а не да плажуват в България

Съдията от Административен съд – София Красимира Желева е била задържана във Варна от полицейски патрул на 5-то Районно управление след предизвикана от нея в пияно състояние катастрофа на паркинг в квартал „Виница“ и последвал грандиозен екшън, съобщи варненския сайт „Афера“.

Информацията за задържането на Красимира Желева беше потвърдена и от полицейски източник на „Уикенд“ от морската столица, макар случаят да не е влязъл в бюлетина на МВР.
Екшънът с Красимира Желева се е разиграл в понеделник привечер пред паркинга на хранителният магазин „Май маркет“ във варненския квартал „Виница“. Докато маневрирала, съдията от Административния съд в София, блъснала микробус „Фолксваген“ с украинска регистрационна табела, като според разказите на очевидци бронята на буса не била сериозно огъната вследствие на удара.


Украинците обаче поискали от съдия Красимира Желева да им плати 1500 евро, на каквато сума оценили щетите по микробуса си. Вбесена от настояването им, Желева на висок глас започнала да пита шофьорът на микробуса защо не е на фронта да защитава Украйна, а плажува в България. След разменени взаимни реплики и обидни фрази от сорта на „укри“ и „сука“, бил повикан полицейски екип от 5-то РУП. Отзовалите се полицаи тествали Красимира Желева за алкохол, като според наш източник дрегера отчел 1,4 промила алкохол в кръвта й. Според „Афера“ обаче Желева е дала проба с 2,5 промила съдържание на алкохол. Официално съобщение от полицията и прокуратурата във Варна за промилите алкохол на съдийката нямаше до редакционното приключване на броя.
Красимира Желева е била отведена в 5-то районно управление, но едва след няколко часа е била пусната на свобода. Засега няма данни дали тя е дала кръвна проба, или е отказала. Според неофициална информация, заради служебното положение на Красимира Желева, се е намесила и Националната следствена служба, която е поела разследването срещу маститата съдийка.
Макар да правораздава в София, Красимира Желева е родом от Варна, където беше съдия в местния административен съд. Тя е бивша съпруга на доскорошния началник на „Местни данъци и такси“ в Община Варна Красимир Колев. Двамата обаче се разведоха преди години след титаничен скандал и отправени взаимни обвинения в корупция.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.