Емо Крокодила ще пази убиеца на Милен Цветков в пандиза

0

Кристиан Николов ще лежи 6, а не 9 г. в пандиза, бандитът Емо Крокодила ще го охранява от други престъпници

Кристиан Николов, който преди дни окончателно беше осъден на 9 години затвор от Върховният касационен съд (ВКС) за катастрофата, в която дрогиран с три вида наркотици уби журналиста Милен Цветков, ще разполага с личен бодигард зад стените на Софийския затвор, научи „Уикенд“ от обитатели на столичния пандиз.

С охраната на милионерския син зад решетките се е нагърбил магистралният обирджия Емил Милев – Крокодила, който изтърпява 17-годишна присъда за въоръжен грабеж. Страховитият бандит вече е предупредил пандизчиите, че новопостъпилият в Софийския затвор Кристиан Николов е под негова протекция и всеки, който се осмели да го притеснява, ще си има проблеми с него.
Кристиан Николов беше

въдворен в затвора миналия петък,

само няколко часа след като тричленен състав на ВКС с председател Теодора Стамболова прие, че той е убил Милен Цветков при евентуален умисъл. Съдът все пак пожали младежа, давайки му под минималното наказание за това престъпление, което е 10 г. Според мотивите на съдиите, при Кристиан има много смекчаващи вината му обстоятелства. Адвокатът на семейството на Милен Цветков – Менко Менков, коментира, че присъдата на Кристиан Николов е голям пробив в съдебната практика за последните 33 години – приемането на умисъл при катастрофа. Оттук нататък съдиите ще

могат да дават завишени присъди

за пияни и дрогирани шофьори, отнемащи човешки животи в катастрофи.
По делото за смъртта на Милен Цветков предишните два съдебни състава не откриха достатъчно доказателства за умишлена вина на Кристиан Николов. Твърдеше се, че деянието не е извършено с умисъл, а по непредпазливост. Както държавното обвинение, така и близките на Милен Цветков обаче настояваха за връщане на делото.
Макар вече да излежава присъдата си за смъртта на популярния телевизионен водещ, Кристиан все още не е пуснат сред останалите обитатели на Софийския затвор. Той ще изтърпи 10-дневен адаптационен период в общежитие от закрит тип, след което ще бъде въдворен в пандиза.
Сред обитателите на Софийския затвор вече върви мълва, че лично началникът на пандиза Емил Кордев е поел ангажимент към майката на Кристиан – бизнесдамата Десислава Пешева – Николова, да направи поносим престоя на сина й зад решетките. Очаква се убиецът на Милен Цветков да бъде

настанен в т. нар „царска килия“,

а към него да бъде прикрепен затворник от свитата на Емо Крокодила, който да изпълнява функцията на личен иконом. За сигурността на Кристиан зад решетките пък ще се грижи Крокодила, който е сред тарторите на лишените от свобода.
Емил Милев – Крокодила се прочу през 2009 г. като автор на няколко дръзки въоръжени грабежа на магистрала „Тракия“, при един от които рани полицай в разразила се престрелка, след което се укриваше от органите на реда няколко месеца. По тези дела обаче Крокодила все още не е осъден. Рецидивистът обаче излежава 17-годишна присъда заради въоръжен грабеж над банков клон в „Люлин“ през пролетта на 2010 г., при който бяха отмъкнати над 135 000 лева от инкасо автомобил. Неотдавна стана известно, че

Крокодила често излиза тайно от затвора

с разрешението на началника на Софийския затвор Емил Кордев. По закон Милев няма право да бъде пускан в отпуск, тъй като излежава присъдата си под строг режим. Зад решетките на затвора в София предполагат, че честите еднодневни отпуски на Крокодила, разписвани му от Емил Кордев, са част от уговорката рецидивистът да пази от други престъпници убиецът на Милен Цветков.
На 18 април 2020 г., по време на Великденските празници, субаруто на Милен Цветков беше помляно от джипа „Ауди“ на Кристиан Николов на кръстовището на ул. „Хенрих Ибсен” и бул. „Черни връх” в София. Докато журналистът е спрял на червен светофар, мощният автомобил на младежа, който тогава е на 22 г., го връхлита с 99 км/ч. без никакъв спирачен път. Милен Цветков умира минути по-късно на път за болницата. Двамата спътници на Кристиан Николов – приятелката му Симона и Георги, синът на бившия депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов, избягаха от местопрестъплението. Очевидци на катастрофата свидетелстваха в съда, че вместо да помогнат на берящия душа Милен Цветков, Николов и спътниците му трескаво ровили в джипа, вероятно за да скрият и

изхвърлят използвани от тях наркотици.

Впоследствие експертиза установи, че Кристиян Николов е ползвал 3 вида наркотици, заради което от прокуратурата поискаха той да бъде съден, че е предизвикал смъртоносната катастрофа при евентуална умисъл – престъпление, което се наказва с между 10 и 20 г. затвор.
Кристиян Николов прекара няколко месеца в следствения арест, след което беше пуснат под домашен арест, оборудван с електронна гривна на крака. Въпреки това съседи на младежа свидетелстваха, че често го засичат по кафенета в центъра на София в близост до дома му. Тръгнаха съмнения, че джипиесът на гривната на Кристиан умишлено е манипулиран, които така и не бяха проверени от Министерството на правосъдието. От 9-годишната присъда на Кристиан Николов ще бъдат приспаднати около 2 години, а ако той работи зад решетките, може да излезе на свобода след по-малко от 6 години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.