Докторът каза какво е станало: Шофьорът на колата не направил път на летящата със 100 км/ч линейка

0

При тежката катастрофа между линейка и кола в Сливенско шофьорът на автомобила не е направил път. Това твърди пострадалият лекар, пътувал в линейката, който след сблъсъка беше откаран в болница.

„Имам болки в цялото тяло, леко в главата, хематом на крака. Мисля, че най-малко 15 дни няма да бъда добре. При транспорт на болен бяхме с включени сигнали – светлини и сирени. Прекарвахме пациент с инфаркт и гледаме в първия час да му се помогне. Карахме сравнително бързо“, заяви д-р Димитър Димитров пред bTV.

Той подчерта, че пациентът, който са прекарвали е можел да бъде спасен.

„Аз бях отпред в линейката, ако бях отзад, нямаше да водим този разговор. Пациентът беше включен на монитор и аз го следях непрекъснато. При най-малка промяна в жизнените показатели щях да реагирам. Колата се престрои рязко вляво, за да завие за Гавраилово. Без да се увери, че отзад идва кола. Линейката се движеше с около 100-110 км/ч. То стана настигане, шофьорът не ни даде път“, разказа той.

При тежката катастрофа, станала в обедните часове на 24 юли, загинаха пациентът, превозван със специализирания автомобил, и шофьорът на лекия автомобил.

Шофьорът бяха откарани с тежки травми в болницата в Сливен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.