Спасената жена в Пирин е загубила бебето си

0

Бременната жена, която в събота бе транспортирана с хеликоптер от Пирин, е загубила бебето си. Тъжната новина съобщиха от болницата в Разлог, където беше настанена по спешност пациентката, съобщи bTV.

Сигналът е подаден в 14:55 ч. вчера от района на връх Вихрен. В акцията участваха планински спасители от Банско, които получават помощ от въздуха. Жената е транспортирана до Банско, където е предадена на екип на „Спешна помощ“.

Днес директорът на болницата в Разлог д-р Радка Божикова съобщи, че спасената жена е загубила бебето си.

Сигналът е подаден в 15:38 часа за 36-годишна жена с обилно генитално кървене. Беше направена перфектна организация, пациентката беше свалена до място, където да може да кацне вертолета. Тя беше транспортирана до болницата, очакваше я екип от акушер-гинеколог, анестезиолог, реаниматор. Бяха оказани необходимите действия за бързо спиране на кървенето, обясни д-р Божикова.

По думите ѝ пациентката е знаела, че бременността не се развива, както трябва. „Най-вероятно случилото се е вследствие на високата надморска височина и физическото натоварване“, каза директорът на болницата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.