Данчо Релето от „Наглите“ част от разбитата в Бургас банда автокрадци

0

Предсрочно пуснатия от затвора бандит задигал съвместно с джамбази от Враца и Видин автомобили в Слънчев бряг

Даниел Димитров – Данчо Релето от бандата за отвличания на богаташи „Наглите“, е разследван от МВР като част от разбитата преди дни в Бургаска област банда автоджамбази, съобщи в. „Уикенд“. В началото на седмицата при специализирана полицейска акция, проведена в Бургас, Сливен и Враца, бяха задържани 11 души, обединени в престъпна мрежа за кражби, разфасоване и продажби на части на скъпи автомобили.

Според информация на „Уикенд“, от МВР издирват Данчо Релето от „Наглите“ като част от мрежата на автоджамбазите, след като Димитров е бил уличен като един от хората, снабдявали с техника за отключване и запалване на автомобили част от арестуваните джамбази. Твърди се, че Релето е посредничил и при сделки с крадени авточасти.
Разплитането на схемата е започнало в средата на миналата седмица, след като в Слънчев бряг само за няколко часа били задигнати два джипа „Инфинити“ от курортисти. Ченгетата от Бургас установили, че крадените коли заминават по магистрала „Тракия“ към Сливен, оборудвани с фалшиви регистрационни табели. Возилата се разфасовали в бивша селскостопанска постройка в сливенското село Гавраилово.

В депото са открити 4 крадени джипа

и автомобил „Рено“, както и множество двигатели, брони, седалки, джанти и други авточасти, които били изпращани на търговци на авточасти из цялата страна. В депото в Гавраилово са били арестувани петима мъже, като впоследствие те са освободени.
В хода на полицейската операция в хотелски стаи в Слънчев бряг са били арестувани трима джамбази от Враца и Видин, установили се в курортния комплекс още в началото на месец юни. Предполага се, че триото престъпници е задигнало над 10 скъпи возила по Южното Черноморие само за последния месец. При арестите на бандитите е открита техника, с която крадците сканирали сигнала от заключващите устройства и правели ключове близнаци, с които после задигали джиповете. Твърди се, че устройствата са били подсигурявани от Данчо Релето. Той не е сред арестуваните, тъй като напуснал Слънчев бряг седмица преди акцията на МВР да бъде проведена. Според полицейски източник на „Уикенд“,

Релето е издирван със скрит бюлетин на МВР.

Само преди 3 месеца – в средата на месец април т.г., Данчо Релето беше арестуван заедно с автоджамбазина Петър Берберов за кражба на джип „Тойота“, похитен през нощта от паркинг пред жилищен комплекс в столичния ж.к. „Младост 4“. Половин час след дръзката кражба Данчо Релето и сподвижникът му Берберов бяха закопчани от полицията в гараж на другия край на София – в „Надежда“. Впоследствие обаче Даниел Димитров беше пуснат от ареста срещу парична гаранция от 3000 лв.
Залавянето на Данчо Релето с крадена кола дойде само 15 месеца след предсрочното му освобождаване от затвора заради… добро поведение. Бандитът трябваше да излежи в пандиза 18-годишна присъда заради участието му във всичките 13 отвличания на „Наглите“, но през януари 2022 г.

беше амнистиран от съда

цели 6 години по-рано след положителни становища, дадени от представителите на администрацията на затвора, на прокуратурата и на полицията. Релето е работил зад стените на затвора, което е намалило наказанието му с 4 г. и на практика са му оставали да лежи още две години, стана ясно след предсрочното му освобождаване.
Според данни на „Уикенд“, прокуратурата в София все още не е внесла в съда обвинителен акт срещу Данчо Релето за крадения автомобил, с който беше заловен в депо в „Надежда“ терористът от „Наглите“. Заради това, вместо да бъде върнат обратно в затвора,

Данчо Релето продължава да краде

луксозни автомобили и да участва в криминални мрежи по разфасоването и препродажбата им. Твърди се, че след последния си арест в София, Димитров практикува престъпния занаят по Южното Черноморие и в Пловдив съвместно с джамбази от Враца.
Още преди да бъде арестуван през есента на 2009 г. като част от бандата за отвличания „Наглите“, Даниел Димитров – Данчо Релето е имал над 15 полицейски задържания за крадени возила, като нито едно от тях не е завършило с осъдителна присъда, припомнят познавачи на родния ъндърграунд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.