Започва делото срещу биячите на пенсионера от Триводици

0

Окръжна прокуратура – Пловдив, внесе обвинителния акт срещу двама от тримата нападатели на възрастен мъж в пловдивското село Триводици. На 4 март т. г. трима мъже нахлуха в къщата на 74-годишния пенсионер, нанесоха му удари и задигнаха кабели и строителна количка. Те бяха задържани за часове.

Единият от тях – 46-годишният Митко Демиров, договори с прокуратурата 1 години условно с изпитателен срок от 36 месеца, споразумението е одобрено вече от Окръжния съд. Сега пред Темида се изправят и 34-годишният Николай Михайлов и Данко Спасов, на 23 г. Михайлов е извършил деянието в условията на опасен рецидив.

Към 23 ч. на 4 март тримата преминали през оградата на съседна къща и влезли в двора на възрастния човек. Той бил заспал, но се събудил от шума. Излязъл навън и видял силуети на непознати мъже. Развикал се и ги попитал какво правят в дома му. Те се приближили към него. Блъснали го с дървен прът, съборили го на земята и започнали да му нанасят удари по цялото тяло. Пострадалият успял да се изправи, опитал се да се защити с два ножа, но те му ги взели и отново го съборили на земята.

Докато той лежал на земята, мъжете отнели от двора на къщата различни видове електрически кабели, които натоварили в ръчна строителна количка, и си тръгнали. Те укрили вещите в стопанска постройка.

Михайлов и Спасов още са в ареста.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.