„Ще мреш като куче, предател!“ Ето го съобщението до военния министър

0

Софийският районен съд наложи най-леката мярка за неотклонение „подписка“ на 39-годишния Григор Димов, който бе задържан и обвинен за закана за убийство срещу министъра на отбраната Тодор Тагарев. 

В съдебната зала стана известно, че обвиняемият, който е санитар в спешното отделение на болницата в Пазарджик, е изпратил две съобщения до Тагарев, но след това е изтрил едното.

Заплахата към военния министър е отправена в лично съобщение във Фейсбук на 4 юли и в него пише: „Ще мреш като куче, предател! Слава Украйна ли? Като куче без история ще мреш. Нов Народен съд иде и ако си мислиш, че ще се отървеш и ще избягаш, жестоко си се излъгал…„.

Пред съда Димов каза, че не е имал намерение да убива Тагарев, а е изразил позиция. Той посочи, че искал да бъде гласът на гражданите, които не били съгласни с военния министър.

39-годишният мъж заяви пред районните магистрати, че съжалява за деянието си. Адвокатът му също изтъкна, че не е имало реална заплаха за живота на Тодор Тагарев.

Съдът го пусна от ареста, след като прецени, че не е налице опасност да се укрие, има известен адрес в Пазарджик, както и не е налице обвиняемият да извърши престъпление. От справката се вижда, че Григор Димов е бил осъждан и е изтърпял наказанията си до 2013 г.

Реабилитиран е и следва да се възприема като неосъждан. Съдът намери, че не може да извърши престъпление при по-лека мярка.

Решението на Софийския районен съд не е окончателно и подлежи на обжалване и протест.

Тодор Тагарев не пожела да коментира случая пред медиите. „Нямам коментар по въпроса, нека си разследват и да си вървят по процедурата“, каза той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.