Къро застрелян заради компромати за бг политици и магистрати

0

Красимир-Каменов-Къро активно се е опитвал да дърпа конците на политици и магистрати в България и това може да му е изяло главата.

Той събирал компромати, подплатени с документи, както за партии и хора от тях, така и за прокурори и съдии, бизнесмени и знакови играчи от подземния свят, пише в. „Галерия“.

Вероятно Красимир, който има бизнес в България, е смятал, че така ще държи хората, които му пречат. Той е искал от една страна да не бъде закачан от полицията и прокуратурата за нищо, от друга – някой да му разчиства пътя от конкуренти в бизнеса в България.

Разследващите, които нищят убийството му на 25 май, са стигнали до евентуален поръчител, съобщава „Галерия„, като се позовава на отлично информиран източник. 

Той бил българин и разстрелът на Къро, жена му, бодигардът му и гувернантката е станал заради важни документи, които са изчезнали от каса в имението му в Кейптаун.

Каменов и жена му са били малтретирани след нахлуването на нападателите, показала експертиза. Отпаднала е версията, че бившият авер на Къро – Таки, стои зад тежкото престъпление. То е било извършено изключително прецизно, килърите са предвидили всяка ситуация.

Според криминалисти, те неслучайно са завързали жертвите, преди да ги застрелят. Най-вероятно са искали да изтръгнат информация къде точно в огромната къща се намират събрание от Каменов компромати.

Нападателите са преровили всички помещения, като не са пипнали ценностите и парите, които са се намирали в трите каси.

За разследването на четворното убийство в Кейптаун е пратен и български криминалист от отдел „Убийства“ на ГДНП. От събраните до момента улики става ясно, че има българска следа в поръчителството и представители на полицията от Кейптаун вече са пристигнали у нас.

В средата на март прокуратурата пусна записи, на които се чува как Красимир Каменов обсъжда с други хора как ще бъдат дадени пари, които ще бъдат платени за отстраняването на магистрати и политици.

„В момента Гешев е на една крачка да задържи Бойко. Бойко го е предложил за разменна монета срещу американците. Е, тия са малоумни, казвам ти – „Промяната“. Каквото кажеш, това ще направят. Аз съм се хванал с американците, няма да го оставя тоя (вероятно става дума за Гешев – бел. авт.)“, казва Каменов в разговор с неизвестно засега лице.

Какви точно документи е имал Къро, едва ли някога ще се разбере, смятат криминалисти. това може да стане единствено, ако бъде задържан авторът на „мократа поръчка“.

Много е вероятно килърите да не са българи.

Те ще бъдат открити изключително трудно, но ако това стане, също биха могли да хвърлят светлина върху компроматите, които са задигнали от къщата, а оттам и за причините за четворното убийство в Кейптаун.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.