Въпрос: Андрей Цеков спря поръчки за 4 млрд. лв., ще се облажи ли съпругата Деница?

0

Обявените от Агенция „Пътна инфраструктура“ по време на служебното правителство обществени поръчки за около 4 млрд. лв. за текущ ремонт и поддръжка на пътищата през следващите 4 г. са прекратени, съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), управлявано от кадъра на ПП Андрей Цеков, за когото Alarma.bg разкри, че върти сериозен семеен бизнес с жена си Деница Благоева Цекова покрай досега с властта. Изключение е една обществена поръчка, влязла в сила преди 6 юни 2023 г.

Назначеният от регионалния министър Андрей Цеков одит на тръжните процедури е приключил, като проверката е установила, че и по 8-те обявени обществени поръчки за възлагане на нови договори за текущ ремонт и поддръжка са налице ограничителни критерии и изисквания, чрез които се създават предпоставки за незаконосъобразно, непрозрачно и неефективно разходване на публични средства.

В момента спешно се подготвят нови правила, по които ще се възложат нови обществени поръчки, така че да няма забавяне на дейностите. Целта е тръжните процедури да се проведат по прозрачни критерии, в ситуация на реална конкуренция и в защита на обществения интерес, посочват от ведомството.

Вероятно от МРРБ имат предвид да се включат и фирмите на министершата Деница, за която вече разкрихме, че има сериозни интереси в пътното и ВиК строителство, което Alarma.bg ще се постарае да проследи:

ПРОПЪРТИ ТРЪСТ ЕООД, ДЕНИЦА БЛАГОЕВА ЦЕКОВА – едноличен собственик на капитала

БСПФ БЪЛГАРИЯ ЕАД, Деница Благоева Цекова – Съвет на директорите

ИНФИНИТУС АР ЕНД ДИ ЕООД, ДЕНИЦА БЛАГОЕВА ЦЕКОВА – управител

Реклама

БСПФ СУПЕР БОРОВЕЦ ЕАД , Деница Благоева Цекова – Съвет на директорите

ИНФИНИТУС ЕООД, Деница Благоева Декова – едноличен собственик на капитала

ВЕРИДЕЯ ООД, Деница Благоева Цекова – съдружник и управител

БСПФ ПРОДЖЕКТ 1 ЕАД, Деница Благоева Цекова – Съвет на директорите

Интегрити Европа ООД, Деница Благоева Цекова – съдружник и управител

Във вторник (6 юни) „Медиапул“ съобщи, че в последните си дни служебното правителство е разпределило 4 милиарда лева за ремонта на пътищата през следващите 4 години. През втората половина на месец май са станали известни първите избрани фирми, като това са същите, поддържали Северен централен район и Североизточен район по времето на ГЕРБ. Последвало е обаче масово обжалване. В петък, 2 юни е започнало отварянето на цените за останалите 4 региона. Дните на отварянето на ценовите предложения са 2 юни, 5 и 6 юни, когато парламентът избра правителството „Денков – Габриел“, показва регистърът на обществените поръчки. Всички отворени предложения с цени на 2 юни и на 5 юни са само на един кандидат.

Ревизия на дейността на служебното правителство бе сред първите задачи, които постави на министрите премиерът Николай Денков на 7 юни. По-рано днес съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов критикува правителството за това, че още няма резултат от ревизията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.