Започва делото срещу Куката, Чеченеца и Емили: Близки на Денислав на протест

0

Започва делото срещу Куката, Чеченеца и Емили: Близки на Денислав на протест

Пловдивският районен съд обяви датата за старта на делото срещу Даниел Йорданов, по известен като Емили Тротинетката, Тодор Чалъков – Куката, Петко Караилиев – Чеченеца и Стоян Карапанов. Първото заседание е насрочено за четвъртък – 20 юли от 11:00 часа.

Междувременно Milen Gotti, който беше един от първите, разпространили видеото в социалните мрежи и опълчили се срещу него, призова всички, които имат възможност да се дойдат пред съда, за да подкрепят Денислав, предава TrafficNews.

„Апелирам всички жители на гр. Пловдив, както и всички хора, които имат здрави морални устои, да се съберем пред районния съд в подкрепа на Денислав и семейството му, и да се обявим против всичко, което обърква и развращава децата на България!”, написа той във фейсбук.

По време на разпоредителното заседание трябва да стане ясно дали инфлуенсърите ще се признаят за виновни, като ако това се случи, те ще се ползват с 1/3 по-ниска присъда. По информация на TrafficNews обаче, на този етап Тик Ток звездите няма да сключват сделка с прокуратурата и ще пледират да бъдат признати за невинни.

Припомняме, че Куката, Чеченеца и Емили застават пред магистратите заради скандален клип заснет в пловдивски мол, където 20-годишният Денислав Димитров е вързан с колан като куче, а Емили Тротинетката Куката и Чеченеца му подават различни команди, а момчето носи подхвърлени му предмети.

Обвиненията срещу тримата са за хулиганство и действия, грубо нарушаващи на обществения ред, които се отличават с изключителен цинизъм. Наказанието което е предвидено в закона за подобен вид престъпление е до 5 години затвор.

Четвъртият обвиняем Стоян Карапанов според прокуратурата е човекът, който е убедил Денислав да се включи във видеото. Куката, Чеченеца и Тротинетката прекараха в ареста близо 2 месеца, като още от задържането си, тримата твърдяха, че момчето сам е искал да участва във видеото за да стане известен и дори се е молил за това.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.