Мутрите от „Аркус“ се измъкват невредими за побоя над вързаното момиче в Слънчев браг

0

Мутрите от охранителната фирма „Аркус Сигурност“ и босът на дискотека „Габана“ в Слънчев бряг Йордан Николов ще се измъкнат без последствия след побоя, който беше нанесен на вързано с белезници и проснато на земята младо момиче пред безпомощния й приятел. Това пророкуваха пред „Уикенд“ запознати със задкулисната задруга между шефовете на охранителното дружество, собственикът на заведението „Габана“ и местната полиция и прокуратура.

Видеокадри от побоя, който трима охранители на „Аркус Сигурност“ нанасят над проснато на земята с белезници на гърба младо момиче, докато друг бодигард поваля на земята опитваш се да помогне на приятелката си младеж при дискотека „Габана“ Слънчев бряг, отприщиха вълна от недоволство в социалните мрежи и създадоха неприятности на прокуратурата в Несебър, която ще трябва да намери начин да оневини биячите.

Видеото от побоя на беззащитното момиче показва, че е състоял миналата събота в 4:30 часа след полунощ, а цяла седмица след инцидента от полицията и прокуратурата в Несебър все още не са установили самоличността на цивилното лице със сивия суитчър, което рита в главата у окованото в белезници и проснато на земята момиче. Вместо това от районната прокуратура в Несебър вече търсят начин да омаловажат мутренската изцепка, взимайки под внимание единствено показанието на работниците в дискотека „Габана“ и охранителите биячи от „Аркус Сигурност“.

Според техните думи пребитото момиче е било изведено от дискотеката заедно с друго момиче и с младеж от компанията й, тъй като буйствало. Оказа се, че  четирима от гардовете, чиито лица се виждат на видеокадрите с насилие, първи са подали сигнал срещу клиентката – тя била проявила агресивност към тях – удряла, плюела и обиждала с грозни епитети.

В Слънчев бряг обаче е публична тайна, че бургаската охранителна фирма „Аркус Сигурност“ е поставена буквално над закона по Южното Черноморие и че десетки криминално проявени техни служители безпричинно малтретират клиенти на нощни клубове, драстично превишавайки правомощията си.

Охранителната фирма „Аркус Сигурност- Бургас“ е смятана за неформална собственост на несебърския мафиот Димитър Желязков – Митьо Очите. След като през 2019 година морският Ал Капоне беше обявен за издирване и в последствие арестува в Истанбул, стана ясно, че той работил като консултант в охранителното дружество. Според нелепото обяснение на управителя на „Аркус Сигурност“ оттогава Иван Владимиров, Очите бил назначен, за да се реинтегрира в обществото след поредното излизане от затвора през 2015 година. Макар официално Митьо Очите вече да няма дялове в „Аркус Сигурност, публична тайна е, че той има влияние в охранителното дружество и е сред собствениците в сянка. Иначе основният акционер в „Аркус“ е Георги Дросев, регистриран в зората на демокрацията като крадец на автомобили. Другият собственик е зърненият бос Бенчо Бенчев – Бенката, бивш председател на Общинския съвет в Бургас, нашумял като на ятака на Митьо Очите.  Макар Бенчев да беше подсъдим заради това, че е превозил с микробуса си издирвания от МВР Димитър Желязков към Истанбул през лятото на 2019 година, той се отърва по делото за укривателство. Всички полицаи в Слънчев бряг изрично са предупредени лично от шефа на полицията в Несебър, да не закачат охранителите от „Аркус“, а напротив – да им съдействат при необходимост.

Със здрави връзки в МВР и в прокуратурата в Несебър се ползва и собственика на дискотека „Габана“ Слънчев бряг Йордан Николов. бизнесменът от Благоевград е сред собствениците и на плажния бар „Кики Бийч“ Слънчев бряг, както и на заведението „Баунс“, където си партнира с Антон Александров. Твърди се, че Николов, който е известен с прозвището Габаната заради любовта си към тоалетите на „Долче и Габана“, представлява интересите на братя Красимир и Николай Маринови –  Маргините в бизнеса със заведения в Слънчев бряг.

Показателен за политически полицейски и прокурорския чадър, с който се ползва Данчо Габаната в Несебър, е фактът, че това лято бизнесменът шпори в Слънчев бряг тузарско Lamborghini в зелен цвят, но без поставена регистрационна табела нито отпред нито отзад. Разправят, че миналото лято Габаната  се измъква невредим, след като мъртво пиян блъснал с джипа си полицейска патрулка.

Иначе Районната прокуратура в Несебър е образувала досъдебно производство по случая с арестуваната от охранителите туристка в дискотека „Габана“  Слънчев бряг, като досъдебното производство е за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Отсега обаче може да се предвиди, че нито  един от охранителите няма да бъде съден за хулиганство, а самоличността на цивилното лице със сивия суитчър няма да бъде установена…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.