Младеж открадна 25 пръстена и 20 гривни от злато в дома на приятелка

0

24-годишен мъж от Смядово е задържан за извършена кражба на златни накити от частен дом в града, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.

Сигнал е подаден от 45-годишна собственичка на имот на ул.“ Беласица“ в Смядово. По нейни данни кражбата на около 800 грама златни накити е извършена за дълъг период от време – от месец юни 2022 година до 17 април 2023 г.

Полицейски служители са започнали работа по установяване на извършителя на 25 златни пръстена, 20 златни гривни, три инвестиционни златни монети и други златни накити. В хода на проведените процесуално-следствени действия заподозрян за кражбата е 24-годишен мъж от Смядово. Криминалисти са влезли в дирите му, но той бил извън страната. Вчера заподозреният е задържан за срок до 24 часа. Работата по документиране на престъплението продължава.

Мъжът е бил приятел на дъщерята на собственичката на жилището, до което е имал достъп. Смята се, че задържаният, който е криминално проявен, в продължение на близо година е вземал от жилището по някое бижу, продавал го е и го е заменял с фалшификат, за да не бъде разкрит, уточни за БТА говорителят на ОДМВР в Шумен Ася Йорданова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.