Внучката на Виолета Донева, която наръга баба си 54 пъти с нож: Не ми пука за случилото се!

0

Ивет Стайкова — внучка на голямата актриса Виолета Донева, е намушкала баба си 54 пъти с нож. Софийска градска прокуратура внесе обвинителния акт срещу нея за умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. 79-годишната актриса е съзнавала какво се случва, но е била безсилна да противодейства на убийцата.

Какво стои зад зверството нищят криминалисти от СДВР. Според обвинителния акт, до 18 октомври м.г. 18-годишната Ивет живеела заедно с приятеля си. Тя е наркоманка и след като се надрусвала, ставала агресивна и към гаджето си, и към майка му. Младежът не издържал и решил да си поговори с баба й, защото мислел, че тя може да повлияе на внучката си. Той отишъл в дома на Виолета Донева в бл.1 на столичния кв. „Изток“ заедно с Ивет, която я ненавиждала, защото актрисата не одобрявала наркоманските й изблици,  често й „четяла морал“ и не й давала пари за дрога. И Ивет решила да се отърве от баба си завинаги. Ден по-късно тя взела кухненски нож и издебнала актрисата в гръб. 3апочнала да нанася удари и се спряла едва след 54-тия. Шест от тях били смъртоносни и засегнали жизненоважни органи. Виолета Донева е била в съзнание почти през цялото време. Тя разбирала, че умира, но била безсилна да накара момичето да спре. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която настъпила смъртта на актрисата. След като умъртвила баба си, внучката напуснала жилището призори на 20 октомври. След като два дни съседите не чули и не видели комшийката си, те разбили вратата и открили безжизненото тяло в локва кръв.

Първоначално се смяташе, че Ивет има психическо заболяване, довело до трагедията и тя беше настанена в затворническата болница в Ловеч за изследвания. Причина за това беше неадекватното й поведение, включително по време на преходни заседания по делото за убийството на баба й. В съдебната зала тя се хилеше, държеше се странно, говореше несвързано, а на едНо от последните изслушвания заяви, че не й пука за случилото се. От заключенията на назначените в хода на досъдебното производство тройна и петорна комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи обаче се установи, че Ивет Стайкова осъзнава извършеното и може да ръководи постъпките си. В момента тя е с мярка за неотклонение „задържаме под стража“. Делото срещу нея трябва да започне до месец. Ако бъде призната за виновна, внучката може да получи дори доживотна присъда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.