Зациклило сексдело тръгва след 6 г. (Тарторът умира, докато Темида се натутка да го вкара в килия)

0

Зициклило дело за организирана престъпна група за трафик на жрици на любовта у нас и в Гърция най-сетне тръгва. Окръжният съд в Кюстендил даде ход на процеса срещу Георги Ризов, Красимир Чамов, албанеца Ариен Бици и съпругата му Ася Костова. Подведен под отговорност бе и соченият за тартор на бандата Михаил Йерусалимов, но обвиненията срещу него са снети, защото от 2 години е мъртъв.

Цели 6 години вече закритият спецсъд се мота и мота и дори не успя да започне делото. Всичките тези перипетии бяха заради това, че не могат да издирят и призоват повече пострадали. Докато се натуткат, смятаният за тартор на групата Йерусалимов си отиде от този свят през 2021 г. След като бе закрит спецсъдът, се появи друг проблем. Делото бе преместено в Софийския градски съд заради албанеца. Но тъй като повечето от подсъдимите са от Кюстендил, пък други от София, започна спор за подсъдност пред Върховния касационен съд. Магистратите решиха да определят алтернативна подсъдност и делото отиде в Кюстендил.

Там съдиите снеха обвиненията срещу покойния уж тартор и започнаха да издирват повече пострадали момичета от бандата. В крайна сметка, след като Темида направи всичко, за да ги издири, но безуспешно, реши да стартира делото без тях.

Съдът прие, че обвинителният акт е ясен и разбираем за останалите четирима обвиняеми. Адвокатите на подсъдимите не ги огря и делото ще продължи по план.

Бандата е подсъдима за участие в организирана престъпна група, която се е занимавала с трафик на момичета с цел сексуална експлоатация. По-сериозният проблем в цялата ситуация е фактът, че част от момичетата са били непълнолетни. Всички уж дават съгласието си да правят секс срещу пари, но тъй като някои са непълнолетни, и да го дадат, нищо не се променя.

София прайд срещу „Спрете Содом и Гомор“

За Георги Ризов, Красимир Чамов и албанеца Ариен Бици не се знае почти нищо. За Бици се знае, че е осъждан в миналото в Гърция, но не става ясно за какво. От друга страна за покойния Йерусалимов и за небезизвестната спрягана за сутеньорка Ася Костова се знае немалко.

Йерусалимов има проблеми със закона от доста време. Преди години е обвинен за фалшифициране на документи и други измами, а през 2012 година е погнат за сводничество. Именно тогава се появява за пръв път и името на Ася Костова.

Прокурорите от Кюстендилска районна прокуратура използват специални разузнавателни средства по делото срещу задържания за сводничество кюстендилски фалшификатор Михаил Йерусалимов.

Кюстендилските служители на сектор „Борба с организираната престъпност“ работят по случая Йерусалимов повече от половин година. По делото е привлечен и собственикът на хотел „Балкан“ в града. Разследва се и трети човек в схемата, съобщиха от прокуратурата. След показания на свидетели ченгета задържаха и 32-г. кюстендилка Ася Костова, която е обвинена в трафик на момичета към Гърция с цел проституция в комбина с Йерусалимов. В един от случаите се твърди, че Йерусалимов е транспортирал до София едно от момичетата, което с автобус е продължило до Атина. По неофициална информация момичетата са проституирали доброволно на един от площадите в Атина, като са давали половината от спечелените пари на Ася Костова и нейния албански съпруг Ариан Бици. Според показания някои от момичетата са имали по повече от 10 клиенти на вечер. Така и се стигна до оформянето на ново дело за организирана престъпна група за трафик на жрици на любовта в България и Гърция. Към момента всички обвиняеми са на свобода и делото започва на 3 октомври, когато ще бъдат призовани свидетелите и вещото лице според обвинителния акт. От съда уточниха, че за делото са призовани 20 свидетели.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.