Брутална гавра: Разлепиха некролози на жив съдия!

0

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство във връзка с разлепен некролог на съдия около сградата на съда, съобщиха от държавното обвинение.

По рано през деня електрическите стълбове и дърветата по бул. „Ген. М.Д. Скобелев“ осъмнаха облепени с некролога на съдията Станислав Седефчев. Магистратът си е жив и здрав, а гаврата с него е очевидна. На некролога умишлено името му е написано „Серефчев“, видя репортер „Телеграф“.

От пресцентъра на Софийския районен съд съобщиха, че насрочените дела на съдия Седефчев и неговия състав продължават по график.

„Съобщенията за неговата смърт, разлепени около сградата на Наказателно отделение на СРС са неистински, за което е сезирана прокуратурата“, казаха от съда. Неофициално от там коментират, че най-вероятно става дума за подсъдим, който не е бил доволен от произнасянето по някое дело. Това тепърва ще се изяснява в хода на разследването.

На некролога пише, че съдията е починал след продължително умствено заболяване. „Ти беше закрилник и приятел на ц*ганите от „Христо Ботев“, „Факултето“, Захарна фабрика“ и „Филиповци“. Даваше ни само условни присъди или ни оправдаваше. Ти бдеше над нас и ни поучаваше. Ти ни обичаше и д*** даваше… Никога няма да те забравим – тебе и твоето д***! Почивай в мир!“, гласи текстът, а подписът е „От опечалените“.

Прийомът с поставянето на некролози на магистари е взаимсван у нас от мафията „Коза ностра“ в Италия. По този начин мафиотите отправят зловещи послания към съдии и прокурори. У нас приживе бе сложен некролог на прокурорът Камен Ситнилски пред сградата на Висшия съдебен съвет преди 10 години. Подобен случай имаше и с една от адвокатките на Симеон Сакскобурготски Ирен Савова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.