ГДБОП разби престъпна група, продавала оръжие

0

Престъпна група, занимавала се с разпространение на огнестрелно оръжие и боеприпаси, бе неутрализирана при спецоперация на ГДБОП под надзора на Софийската градска прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Разследването е започнало след получена информация за престъпна група, която се е занимавала с разпространение на огнестрелни оръжия и боеприпаси. След предприети действия и потвърждаване на информацията, през вчерашния ден е проведена специализирана полицейска операция.

В рамките на действията са установени четирима участници в престъпната схема. Извършени са претърсвания на седем адреса и три моторни превозни средства.

С постановление на прокуратурата на двама от задържаните е повдигнато обвинение за това, че в условията на продължаващо престъпление, на различни дати, без разрешение, издадено от надлежен орган на властта, са продали на територията на София автомат „Калашников“, картечен пистолет „Образец 61“ /“Скорпион“/, пистолет „Макаров“, преработен сигнално-газов пистолет и патрони.

Единият от задържаните е привлечен и за престъпление, свързано с държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – коноп с тегло 337.14 г и кокаин – 0.07 г.. Те са привлечени като обвиняеми и мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Разследването по случая продължава от служители на ГДБОП, под ръководството и надзора на СГП. Предстои внасяне на искане на прокуратурата пред Софийския градски съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.